Stres u razredu

Stres u razredu - Trankiem, Brigitte | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Trankiem, Brigitte
DIMENZIJA
9,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Stres u razredu.pdf
ISBN
6712181149873

OPIS

“Stres u razredu” prva je knjiga na hrvatskom tržištu koja progovara o problematici stresa u školi. Djelo autorice Brigitte Trankiem jedinstvenog je sadržaja, jer nudi prijedloge rješenja i savjete za otklanjane stresa za vrijeme razredne nastave i to kod učenika i učitelja. Poznato je da u razredu često dolazi do stresa. Pod stresom su nastavnici koji se moraju suočiti s velikim brojem učenika, s njihovim različitim stupnjevima znanja, s velikom satnicom, ali pod stresom su i sami učenici koji se suočavaju sa velikim nastavnim planom, strahom od ispita i ispitivanja te teškim održavanjem koncetracije. Kako naći mir i učinkovitost? Kako razviti sposobnosti učenika da budu pažljivi i sabrani te im omogućiti da pristupaju pismenom i usmenom ispitivanju u najboljem mogućem stanju? Kako ponovo otkriti strast za učenjem? U ovoj nam knjizi Brigitte Trankiem otkriva mehanizme stresa, njegov utjecaj na organizam i na sposobnost pamćenja. Pokazuje nam putove postizanja dobrog stresa. Bolje poznavanje bioloških ritmova, potreba mozga i metoda dinamične relaksacije omogućava nam izbjegavanje “grešaka protiv mozga” i povećanje učinkovitosti u razredu. Predlaže nam brojne jednostavne i lagane vježbe za postizanje motivacije, pozornosti i sabranosti smanjivanjem utjecaja umora i premorenosti. Ova je knjiga namijenjena je nastavnicima, profesorima i svima odgovornim u obrazovnim institucijama te kao takva predstavlja važan doprinos pedagoškoj literaturi u Hrvatskoj jer takve literature u nas još nema. Jasno i pregledno definira sve uzroke stresa kod učitelja i učenika i nudi konkretne prijedloge za njihovo rješavanje. Priručnik sadrži i podatke znanstvenih istraživanja i konkretne prijedloge za točno definirane probleme te nudi više rješenja na način da potiče nastavnike da razmišljaju na manje konvencionalan i ustaljen način. *** Brigitte Trankiem završila je studij pedagogije na Sorbonni u Francuskoj. Godinama je radila u srednjoj školi, gdje je proučavala ponašanja učenika i svojih kolega nastavnika. Iz velikog iskustva te poznavanja situacije nastala je knjiga o stresu. Trenutačno radi na sveučilištu. Godine 1984. osniva MAFPEN (Centar za cjeloživotno obrazovanje) u Versaillesu kojem je cilj poboljšati kvalitetu rada u nastavi pomoću radionica za učenike i učitelje. Do sada ih je održala više od 2000.

Dvoje učenika nikada nije jednako, no razlike s vremenom postaju sve veće, pa tako u istom razredu imamo i iznimno nadarene učenike sa specifičnim zahtjevima i interesima i one koji zbog određenih poteškoća rade po individualiziranom ili prilagođenom programu. Brigitte Trankiem STRES U RAZREDU. Vaša košarica je prazna.

Prva knjiga u Hrvatskoj koja će vas naučiti kako prepoznati i spriječiti stres. 129,00 kn.

POVEZANE KNJIGE