Evropska trulež

Evropska trulež - Kovač, Mirko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovač, Mirko
DIMENZIJA
6,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Evropska trulež.pdf
ISBN
6609386059193

OPIS

Evropska trulež jedna je od onih knjiga Mirka Kovača koja stalno i iznova biva nadopisivana, kojoj se Kovač vraća i bez koje je teško i nemoguće razumjeti njegov opus. Nagrađena već prilikom svoga prvog izdanja važnom NIN-ovom nagradom, u međuvremenu je Evropska trulež doživjela bitne promjene, pa je ovo njezino treće izdanje zapravo potpuno nova knjiga pod istim naslovom. U svojoj summa poetica Mirko Kovač ispisuje što za njega jest, a što nije važno u književnom radu, što ga zanima, kako piše, autopoetički govori o svojim djelima i ne libi se osvrnuti na djela suvremenika, bilo domaćih, bilo stranih. Prožeta s puno humora, ironije, autoironije i briljantnih zaključaka, Evropska trulež esencijalni je izbor iz Kovačeva razmišljanja o književnosti.

"Evropska" je, valjda, zbog toga što hara Evropom i pomalo se razlikuje od slične, ali nešto teže, pčelinje bolesti u Americi istog imena - Američka trulež. EVROPSKA TRULEŽ - mirko kovač (100037599) - prijava na Moj račun registracija / kreiraj novi račun dodaj u favorite pošalji prijatelju Pomoć Evropska trulež jedna je od onih knjiga Mirka Kovača koja stalno i iznova biva nadopisivana, kojoj se Kovač vraća i bez koje je teško i nemoguće razumjeti njegov opus. Nagrađena već prilikom svoga prvog izdanja važnom NIN-ovom nagradom, u međuvremenu je Evropska trulež doživjela bitne promjene, pa je ovo njezino treće izdanje ... Dimenzije: 12,00 x 20,50 cm.Opseg: 133 stranice.Uvez: meki, plastificirani.Stanje knjige: odlično.Prvo izdanje!Urednik: Vuk Krnjević."Pa je li pisac ponekad Đavo, spadalo i rugalica."U životu svakog ovovremenskog pisca postoji barem jedna programska knjiga koja obrazlaže piščevu poetiku, iznosi vlastita umjetnička… Dimenzije: 12,00 x 20,50 cm.

MARC zapis - ID: 59729 ... EVROPSKA TRULEŽ - Mirko Kovač - EVROPSKA TRULEŽ - Evropska trulež jedna je od onih knjiga Mirka Kovača koja stalno i iznova biva nadopisivana, kojoj se Kovač vraća i bez koje je teško i nemoguće razumjeti njegov opus. EVROPSKA TRULEŽ - Mirko Kovač Izdavač : Prosveta - Beograd ; 1986.god. Stanje : Veoma dobro .

POVEZANE KNJIGE