Misterij smrti

Misterij smrti - Blavatsky, H.P. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Blavatsky, H.P.
DIMENZIJA
6,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Misterij smrti.pdf
ISBN
6880507817684

OPIS

Okultistica Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891, rođena Hahn von Rottenstern), zajedno sa svojim suprugom pukovnikom Henry Steel Olcottom (1832-1907) i s istomišljenikom Williamom Quan Judgeom (1851-1896), osniva Teozofsko društvo, strukturirajući ga po uzoru na masonske lože, koje će odigrati presudnu ulogu u kreiranju i usmjeravanju pojma susljednih Doba ili Era čovječanstva po tisućljećima. Kanalizirajući poruke od Uzašlih majstora u svojoj Tajnoj doktrini ona je pokušala objasniti religije na ezoterijski način lansirajući ideju o postojanju kao nekog supstrata istine koji je odvijeka bio rezerviran samo za inicirane dok su sve religije samo različita lica istine, što je sažela pod geslom: There is no religion higher than truth (Nema religije nad istinom). Retorta Teozofskog društva postala je bezdno iz čijeg su se krila iznjedrila brojna okultno-ezoterijska društava, a poslužila je i kao plodno rasadište paradigmi New age.

Jedan svetac koji nam može olakšati strahove je sveti Josip, zaštitnik sretne, mirne smrti. Misterij smrti. Preporuči knjigu prijateljima.

Ipak, njezin očito turbulentni život prekinut je iznenada 5. ožujka 2000.

POVEZANE KNJIGE