Iz novije hrvatske povijesti

Iz novije hrvatske povijesti - Ivičević, Jozo | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ivičević, Jozo
DIMENZIJA
3,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Iz novije hrvatske povijesti.pdf
ISBN
5820033878629

OPIS

Jugoslavenstvo. Pravaši. HSS. Ustaški pokret. Komunistički pokret. Hrvatsko proljeće. Croatia rediviva. Hrvatska danas Politička povijest Hrvatske u 20. stoljeću tematska je okosnica brojnih povijesnih članaka koje je u hrvatskim novinama i stručnim časopisima objavljivao pravnik, povjesničar i politički uznik Jozo Ivičević. Sada su ti članci, napokon, sabrani i objavljeni u knjižnom obliku, u kući u kojoj je autor kao glavni tajnik, dužnosnik i odogovorni urednik »Hrvatskoga tjednika« ostavio jedan od najprepoznatljivijih osobnih pečata u novijoj Matičinoj povijesti. Svoju povjesničarsku istinoljubivost i predani rad u Matici hrvatskoj Jozo Ivičević platio je teškim zatvorskim robijanjem (1972-1976) i postzatvorskom političkom diskriminacijom.Premda samozatajan znanstvenik, Ivičević je – u vremena kada to zbog osobnih probitaka nije bilo preporučljivo raditi – znao objavljivati hrabre i oštroumne tekstove posvećene prošlostoljetnome jugoslavenstvu i pravaštvu, seljačkom, ustaškom i komunističkome pokretu te Matici hrvatskoj i Hrvatskome proljeću, završavajući svoj povjesničarski i životni put nizom tekstova o suvremenoj Hrvatskoj.

Sastavljena je od radova podijeljenih u pet poglavlja u kojima Matković piše o djelovanju hrvatskih političkih stranaka, Stjepanu Radiću, hrvatskim političarima i drugim različitim temama. STUDIJE IZ NOVIJE HRVATSKE POVIJESTI. Hrvoje Matković .

Sada su ti članci, napokon, sabrani i objavljeni u knjižnom obliku, u kući u kojoj je ... Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Iz novije hrvatske povijesti autora Ivičević, Jozo. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Podrobniji članak o temi: Hrvatska prije Hrvata Područje današnje Hrvatske bilo je oduvijek vrlo bogato životinjskim i biljnim svijetom pa slijedom toga pogodno za život ljudi.

POVEZANE KNJIGE