Svrhe malih stvari

Svrhe malih stvari - Bošnjak, Branimir | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bošnjak, Branimir
DIMENZIJA
10,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Svrhe malih stvari.pdf
ISBN
7323913304180

OPIS

Svijet Sitnoga i neambiciozna ljubav za Malo jedini je dio tematskog registra koji Bošnjak cijeni i honorira.Povijest je u Bošnjakovoj optici potrošeno tijelo ispisano pobjedničkom rukom, iskrižano i nadopisivano kasnijim intervencijama pa kao čuvar bivšega ili pak kurentno školsko sredstvo jedva može poslužiti. Logocentristički ustroj svijeta traži zgodno upakiranu predodžbu poduprijeti datumskim dokazima, premda su i datum i činjenica propitni i nesigurni; u školskom se sustavu ta zadaća obavlja rutinski, a trenutno se zadovoljstvo nalazi samo u notornoj učeničkoj ocjeni. Između ostaloga, prošlost se kao bliža ili dalja povijest otaljava na taj način iz apatije i velikog umora svijeta; ne postoji u velikoj rascjepkanosti svijeta objektivni duh, to je uostalom i nemoguće, a zamjenjuje ga ciljana politička korektnost jednako tako propitne radijacije. Logocentristička ponuda povijesti nikoga posebno ne zanima, kao u općoj apatiji doduše i štošta drugo, pa se povijest trenutno jedino legitimira kao školska obaveza. Između čovjeka i povijesti, kaže autor, jest rastava. Predmet rastave zapravo ne postoji, itd. Svijet Sitnoga i neambiciozna ljubav za Malo jedini je dio tematskog registra koji Bošnjak cijeni i honorira (jedino male stvari uzdižu do veličine, ili kako sićušnost ima nade). U području Sitnoga zasad kapital ne pronalazi veći interes pa je nužna instrumentalizacija izostala, a to ne jamči da svojim pipcima neće napasti i skromno polje pojedinčeve oaze Maloga. Možda je ta skromnost u sklonosti za svijet svakodnevlja i nehotice izazvana isključenjem iz legitimnog polja svjetskog Događaja, ali je legitimna kao ljubav za netransferiranu i zasad nikom zanimljivu vrijednost malih stvari. Tome se priklanja i Branimir Bošnjak, klasik hrvatskog poetskog moderniteta. Branko Maleš

Nije to samo važno u poslovnom nekom smislu ili pronalasku životne svrhe. Pred vama je knjiga koja prikazuje kako da se suočite s malim stvarima koje vas dovode do ludila. Autor, dr Ričard Karlson, u svom domišljatom i prijateljskom stilu, otkriva načine kako da se opustite usred vašeg izuz... II Branimir Bošnjak - Svrhe malih stvari (SMS poruke) (BB1) Nakladnik: V.

saznajte u nastavku! Savršenu sliku vašeg doma nagrđuje perilica i(li) sušilica rublja koju prvu ugledate kada uđete u kupaonicu....pročitaj više Male stvari u životu čine veliku razliku . Pročačkaj po svojim mislima i uspomenama i znat ćeš točno o čemu pričam.

POVEZANE KNJIGE