Zajednička kupka

Zajednička kupka - Marinković, Ranko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marinković, Ranko
DIMENZIJA
6,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Zajednička kupka.pdf
ISBN
2254599426824

OPIS

Zajednička kupka neka je vrsta rekapitulacije – u njoj se o Marinkovićevim opsesivnim motivima – poniženju, prijevari i smrti – govori najizravnije i najneposrednije. U jednome svom sloju taj je roman ujedno i metafora literature, odnosno alegorija o pripovjedaču.U Zajedničkoj kupki Ranko Marinković je progovorio i o književnom umijeću, pa bi taj roman trebalo promatrati i u tom svjetlu, kao neku vrstu ironičnog komentara vlastitoga književnog opusa. Riječ je o ambicioznom djelu koje u mnogim svojim aspektima sintetizira ono što je Marinković do tada radio u prozi.

Budući da je on ispričan u prvom licu, treba u pripovjedaču koji je svu noć slušao, vidjeti i samoga ... A Mesić, za isto toliko godina, put od žestokog HDZ-ova prvoborca do balkanskog mirotvorca! Dosljednost je u hrvatskoj politici prije mana nego vrlina. U njoj je postalo pravilo da se "ne mijenjaju samo budale".

Pojmom pripovijetke označavaju se i usmenoknjiževni oblici bajke, legende i predaje. RANKO MARINKOVIĆ ZAJEDNIČKA KUPKA. Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži Zajednička kupka neka je vrsta rekapitulacije - u njoj se o Marinkovićevim opsesivnim motivima - poniženju, prijevari i smrti - govori najizravnije i najneposrednije.

POVEZANE KNJIGE