Marchi na biciklu

Marchi na biciklu - Žižović, Budimir | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Žižović, Budimir
DIMENZIJA
3,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Marchi na biciklu.pdf
ISBN
3293977150250

OPIS

Pravo Drugoga, pravo na drugo i drugačije nije novost za ovoga pjesnika, to se pravo vuče s njegovim prvim knjigama, to je pravo pojedinca na slobodu, pravo na pjesmu ili čašu vina.Žižović je bio i ostao buntovnik s razlogom, i s razlogom je birao pjesme za ovu zbirku. Meni se sviđala njegova učenost u ciklusu Ispod sjeverna stupa (zbirka Kavana na obali), u kojemu slama antiku na primjeru svoje Pule, u ciklusu koji je posve izostavio iz ovakvoga Marchija na biciklu. Možda mu se danas bljuje od svake povijesti, pa i antičke, možda je izgubio oduševljenje za tu zagonetnost istorije, kako je Jovan Zivlak opisao ovaj ciklus. Danas je Žižoviću sama poezija postala temom pjesme i pjesničkog ciklusa. On se radije zabavlja svojevrsnim brojalicama-brojanicama i stripovskih oh-om negoli historijom. Nije li, napokon, još 1982. zapisao o svima nama: Novo vrijeme odgonetnulo je/ tajne spavanja i rada/ a ako baš i nije sve/ postoji vlastiti stav. Govorni jezik i dnevna frazeologija još su mu uvijek poticajni. Seks i jepstvo kao da su mu značajniji od jastva. Za njega pjesma jede pjesnika, a ljubavnik ljubavnicu. Žderanje bez ostatka preduvjet je svake umjetnosti, a posebno one u kojoj nije umrla etika. Poezija je još uvijek živa i taktilna ili je nema. To je pitanje i dilema na koju je Žižović odgovorio i ovom svojom knjigom. Željko Ivanjek

Uspješno ste se prijavili na mailing listu. Na upisanu e-mail adresu je poslan link za potvrdu prijave. Marchi na biciklu : izbor iz starih i nove pjesme Tekstualna građa, tiskana .

Navigation Pogledaj ponudu Bicikli MTB Cestovni BMX Cross Trekking Electric Dječji City Ženski Dijelovi ... Poezija Tvrdi uvez 124 stranice. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min S obzirom na težinu nekih uspona, na brdskom biciklu možeš promijeniti brzine s pomoću mjenjača.

POVEZANE KNJIGE