Kamen na cesti

Kamen na cesti - Jurić Zagorka, Marija | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jurić Zagorka, Marija
DIMENZIJA
8,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Kamen na cesti.pdf
ISBN
4780826700353

OPIS

Premda se Kamen na cesti znatno razlikuje od većine Zagorkinih romana, kako zbog realističkoga (socijalno-psihološkog) pristupa pripovijedanju, tako i zbog pesimističkog tona, ipak dovoljno toga dijeli s njezinim popularnim djelima. Riječ je o političkome naboju koji je zajednički svim njezinim tekstovima te je u prvom redu posredovan putem glavne junakinje, samosvjesne i samostalne žene, glasnogovornice feminističkih stavova. Mirjana se u tom smislu bitno ne razlikuje od Nere, Dorje, Ksenije ili Jadranke, koje, pak, nastanjuju utopijski svijet popularne romance u kojemu je sretan kraj zajamčen. Ipak, Kamen na cesti nije ženski roman u smislu trivijalnog i popularnog, već je ženski u smislu feminističkog romana.

Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000425198: Glavni autor: Ipak, "Kamen na cesti" nije ženski roman u smislu trivijalnog i popularnog, već je ženski u smislu feminističkog romana. Autorica progovara o temama kao što su brak, obiteljsko zlostavljanje, diskriminacija i ljubav prema Hrvatskoj, za koju je spremna žrtvovati novac, svoje ime, posao i život. The idea of women's equality is a common theme in her novels, constructing female characters who have refused to submit to imposed social norms.

studenog 2016. godine u sklopu 10.Dana Marije Jurić Zagorke.

POVEZANE KNJIGE