Geste i grimase

Geste i grimase - Marinković, Ranko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marinković, Ranko
DIMENZIJA
8,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Geste i grimase.pdf
ISBN
9180192966892

OPIS

U knjizi kazališnih kritika i eseja o Moliereu, Carlu Goldoniju, Williamu Shakespeareu, Luigiju Pirandellu, Emilu Syneku i drugima, objavljenih u časopisnoj periodici (1938. – 1961.), koji su oknjiženje doživjeli i u ranijim izdanjima Gesta i grimasa, u knjizi se prvi put objavljuju i tekstovi poznati samo po vrsnim znalcima opusa Ranka Marinkovića – Teatarske marginalije uz Puškina (1937.), Žene Bože Lovrića (1938.), Naš moliere – Držić – Fotez i Dundo Maroje (1938.) i Baron Tamburlanović, Kajkavska komedija od neznanog crnog dijaka (1940.)

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Geste i grimase by Marinković, Ranko, 1982, Grafički zavod Hrvatske edition, in Croatian Ranko Marinković: GESTE I GRIMASE - esej, kazališne kritike. Izdavač: Školska knjiga.

plesača koji su i inače skloniji snažnijoj facijalnoj ekspresiji time odvodi gotovo u grotesku (ponajviše Edinu Pličanić kao Madame de Volanges). Istovremeno im uskraćuje svaku prepoznatljivost, osobnost i međusobnu kontrastnost, pa U izvedbi Glumačke družine Histrion premijera predstave 'Geste i grimase' autora Arsena Dedića održat će se u nedjelju 31.

POVEZANE KNJIGE