Tiha kuća

Tiha kuća - Pamuk, Orhan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pamuk, Orhan
DIMENZIJA
11,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Tiha kuća.pdf
ISBN
3546030481315

OPIS

U ljeto 1980. dva brata i sestra dolaze na praznike svojoj devedesetogodišnjoj baki koja živi u gradiću Džennethisaru nedaleko od Istanbula, u kuću koju je njihov djed dao izgraditi pošto je kao politički prognanik bio prisiljen napustiti Istanbul. Dok to troje mladih ljudi – povjesničar, studentica oduševljena komunizmom i maturant koji sanjari o bijegu u Ameriku – dane odmora provode u sjeni smokve u dvorištu, iza žaluzina na prvome katu njihova baka u tišini svoje sobe prebire po uspomenama čiji je glavni junak njezin muž, neshvaćeni prosvjetitelj ponesen idejom da će svojom enciklopedijom kojoj je posvetio cijeli život preporoditi Istok. Kućni sluga Redžep, tihi promatrač, u svojim sjećanjima oživljava tužne tajne triju generacija ove obitelji, a s druge strane dvorišnoga zida skupina mladih desničara kuje planove kojima će presuditi rujanski državni udar. Orhan Pamuk, rođen u Istanbulu 1952., najistaknutiji je suvremeni turski romanopisac, autor sedam romana, a djela su mu prevedena na više od dvadeset jezika. Bijeli zamak (1985.) dobio je Independentovu nagradu za stranu književnost. Uslijedili su Crna knjiga (1990.) i Novi život (1994.), najveći turski bestseler do tada, no roman Zovem se Crvena (1998.) uskoro je nadmašio Novi život. Zovem se Crvena Pamuku je priskrbio i uglednu međunarodnu književnu nagradu IMPAC Dublin za 2003. godinu. Orhan Pamuk dobitnik je Mirovne nagrade njemačkih nakladnika za godinu 2005. i Nobelove nagrade za književnost 2006.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

MARC zapis - ID: 5995 ... TIHA KUĆA - Orhan Pamuk Autor:: Orhan Pamuk ;Žanrovi:: Drama ;Izdavač:: Geopoetika ;Godina izdanja:: 2013. ;Broj strana: 334 ;Pismo: Latinica ;Pove ALBEDO prodaje kuću 5 sobe, 106 m 2, €180.000 Tiha Luka, Neum, Hercegovina-Neretva Potpuno renovirana dvojna kuća u Neumu, površine 106 m2 sa prekrasnim pogledom na more.

POVEZANE KNJIGE