Tiha kuća

Tiha kuća - Pamuk, Orhan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pamuk, Orhan
DIMENZIJA
5,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Tiha kuća.pdf
ISBN
5231048826356

OPIS

U ljeto 1980. dva brata i sestra dolaze na praznike svojoj devedesetogodišnjoj baki koja živi u gradiću Džennethisaru nedaleko od Istanbula, u kuću koju je njihov djed dao izgraditi pošto je kao politički prognanik bio prisiljen napustiti Istanbul. Dok to troje mladih ljudi – povjesničar, studentica oduševljena komunizmom i maturant koji sanjari o bijegu u Ameriku – dane odmora provode u sjeni smokve u dvorištu, iza žaluzina na prvome katu njihova baka u tišini svoje sobe prebire po uspomenama čiji je glavni junak njezin muž, neshvaćeni prosvjetitelj ponesen idejom da će svojom enciklopedijom kojoj je posvetio cijeli život preporoditi Istok. Kućni sluga Redžep, tihi promatrač, u svojim sjećanjima oživljava tužne tajne triju generacija ove obitelji, a s druge strane dvorišnoga zida skupina mladih desničara kuje planove kojima će presuditi rujanski državni udar. Orhan Pamuk, rođen u Istanbulu 1952., najistaknutiji je suvremeni turski romanopisac, autor sedam romana, a djela su mu prevedena na više od dvadeset jezika. Bijeli zamak (1985.) dobio je Independentovu nagradu za stranu književnost. Uslijedili su Crna knjiga (1990.) i Novi život (1994.), najveći turski bestseler do tada, no roman Zovem se Crvena (1998.) uskoro je nadmašio Novi život. Zovem se Crvena Pamuku je priskrbio i uglednu međunarodnu književnu nagradu IMPAC Dublin za 2003. godinu. Orhan Pamuk dobitnik je Mirovne nagrade njemačkih nakladnika za godinu 2005. i Nobelove nagrade za književnost 2006.

je društvo sa pedesetgodišnjom tradicijom. Osnovna djelatnost društva je proizvodnja i montaža drvene unutarnje i vanjske stolarije, PVC stolarije, rezanje i ugradnja jednostrukog stakla, izrada i ugradnja IZO stakla, proizvodnja kamenih agreg Tiha kuća Orhan Pamuk.

Pamuk ima laskavo poverenje u inteligenciju svog čitaoca. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Tiha kuća autora Pamuk, Orhan. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Pamuk, Orhan: Tiha kuća Objavio/la: Dubrovačke knjižnice | 14/07/2020 | Novi naslovi | 0 U ljeto 1980.

POVEZANE KNJIGE