Posljednji dani Europe

Posljednji dani Europe - Laqueur, Walter | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Laqueur, Walter
DIMENZIJA
8,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednji dani Europe.pdf
ISBN
7195673679910

OPIS

POSLJEDNJI DANI EUROPE – epitaf za jedan stari kontinent Moje uspomene na Europu sežu sve do djetinjstva u Wimarskoj Republici i nacističkog Trećeg Reicha, a redovito sam putovao iz Europe u Ameriku i natrag tijekom nešto više od četrdeset godina. Bio sam u većini europskih zemalja i one su dugo bile predmetom mog proučavanja. Moja su djeca išla u školu na obje strane Atlantika, a i moj se rad odvijao na obje strane. Bio sam vlasnik kuća u Americi i Europi, što je ponekad bila velika prednost, a katkada i uzrokom velikih problema. Istini za volju, neke dijelove kontinenta poznajem bolje nego druge, a to vrijedi i za moje poznavanje njegovih osnovnih jezika. Nisam bio na Balkanu, a ima i aspekata europske povijesti i kulture čije je nepoznavanje vrijedno žaljenja. Vidio sam Europu u dobrim i lošim razdobljima. Nakon svega, možda je došlo vrijeme za sintezu, jer Europa kakvu sam poznavao, u procesu je nestajanja. Što će doći na njezino mjesto? Opći smjer čini se jasan, a to nije onaj koji mi srce ispunjava velikom radošću. Nemam odgovora niti na velike probleme s kojima će se Europa suočiti u godinama koje nadolaze. Zavidim onima koji su posljednjih godina pisali o blistavoj budućnosti Europe. Volio bih dijeliti njihov optimizam. Bojim se da će to biti skromna budućnost, ali ipak više od sudbine muzeja…

- NASTAVAK 2 - ... Kada se ne bi skratili oni dani radi izabranih, nitko se ne bi spasio, jer će se ljudi - sotone, p ridružiti paklu da bi mučili ljude.

Recite nam što mislite. Voditelj predstavništva Europske komisije u hrvatskoj, Branko Baričević sudjelovanjem na Danima Europe Pravos 2017., na Pravnom fakultetu Osijek te Dijalogu s građanima na Europskom EFOS tjednu 2017., "Održivost / Mogućnosti / Informacije" na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... Nije nastupio novi, prošlogodišnji, rekorder staze Christian Merli, koji je ranije osigurao naslov prvaka Europe.

POVEZANE KNJIGE