Posljednji dani Europe

Posljednji dani Europe - Laqueur, Walter | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Laqueur, Walter
DIMENZIJA
12,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednji dani Europe.pdf
ISBN
9711690751012

OPIS

POSLJEDNJI DANI EUROPE – epitaf za jedan stari kontinent Moje uspomene na Europu sežu sve do djetinjstva u Wimarskoj Republici i nacističkog Trećeg Reicha, a redovito sam putovao iz Europe u Ameriku i natrag tijekom nešto više od četrdeset godina. Bio sam u većini europskih zemalja i one su dugo bile predmetom mog proučavanja. Moja su djeca išla u školu na obje strane Atlantika, a i moj se rad odvijao na obje strane. Bio sam vlasnik kuća u Americi i Europi, što je ponekad bila velika prednost, a katkada i uzrokom velikih problema. Istini za volju, neke dijelove kontinenta poznajem bolje nego druge, a to vrijedi i za moje poznavanje njegovih osnovnih jezika. Nisam bio na Balkanu, a ima i aspekata europske povijesti i kulture čije je nepoznavanje vrijedno žaljenja. Vidio sam Europu u dobrim i lošim razdobljima. Nakon svega, možda je došlo vrijeme za sintezu, jer Europa kakvu sam poznavao, u procesu je nestajanja. Što će doći na njezino mjesto? Opći smjer čini se jasan, a to nije onaj koji mi srce ispunjava velikom radošću. Nemam odgovora niti na velike probleme s kojima će se Europa suočiti u godinama koje nadolaze. Zavidim onima koji su posljednjih godina pisali o blistavoj budućnosti Europe. Volio bih dijeliti njihov optimizam. Bojim se da će to biti skromna budućnost, ali ipak više od sudbine muzeja…

Kada se ne bi skratili oni dani radi izabranih, nitko se ne bi spasio, jer će se ljudi - sotone, p ridružiti paklu da bi mučili ljude. I tada će, da bi pokvarili i odvukli s pravog puta one koji budu ostali vjerni Gospodinu, ustati oni koji će govoriti: "Krist je ovdje, Krist je ondje.

došlo je nekoliko tisuća ljudi. Najveća modna dizajnerica 20.

POVEZANE KNJIGE