Kraj ljubavne priče

Kraj ljubavne priče - Greene, Graham | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Greene, Graham
DIMENZIJA
10,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Kraj ljubavne priče.pdf
ISBN
5375377436905

OPIS

Roman o ljubavnom trokutu u ratnom Londonu. Pisac Maurice Bendrix bori se sa svojom ljubomorom zbog žene koja mu nikada neće pripadati, a protivi se i Bogu, s kojim se na kraju ipak mora susresti. Državni službenik Henry Miles prevareni je muž, bezvoljan i mlitav, te ne osjeća nikakvu fizičku želju prema svojoj ženi Sarah, koja je rastrgana između takvoga muža i Mauricea, kojeg strastveno voli. Ona je ujedno središnji i najsloženiji lik romana: muči je neutaživa želja da duh bude isto toliko voljen koliko i tijelo, težnja da poštuje bračni ugovor i traganje za Bogom. Obrat nastupa u trenutku kad Bendrix otkriva dnevnik sada već mrtve Sarah, te ona sama postaje pripovjedačem koji objašnjava svoje postupke i obrat prema vjeri. Držeći se osnovne fabule, autor raspravlja o opasnostima strasti, ali i pomanjkanja osjećaja, te o pitanjima vjere i mogućnosti čuda.

veljače KRAJ LJUBAVNE PRIČE? Danijel nagoveštava zadrugarima da će se veza sa Miljanom završiti uskoro! Foto: Youtube Printscreen/Zadruga Official "Neću ništa da planiram." Novi dečko Miljane Kulić, Danijel Višić družio se večeras sa Franom Pujasom i Borom Santanom i dogovarali su se gde će da izađu kad se završi "Zadruga". Tragičan kraj ljubavne priče stare 70 godina - umrli u bolnici držeći se za ruke. Supružnici Dik i Širli Mik preminuli su od koronavirusa tri dana pre nego što su trebali da prime vakcinu protiv virusa, a u braku su bili 70 godina.

Nakon atomskog rata koji je poharao Zemlju ostala su golema prostranstva kojima besciljno lutaju skupine dezorijentiranih ljudi. Kraj jedne ljubavne priče; Originalni naziv: The End of the Affair; Žanr: Drama; Ljubavni; Godina: 2000; Trajanje: 102min; Ocena. 7.1.

POVEZANE KNJIGE