Proza na djelu

Proza na djelu - Wood, James | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wood, James
DIMENZIJA
11,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Proza na djelu.pdf
ISBN
8259365873302

OPIS

U ovoj knjizi James Wood nastoji postaviti neka bitna pitanja o umijeću proze.Je li realizam realan? Kako definiramo uspjelu metaforu? Što je lik? Kada raspoznajemo briljantnu upotrebu detalja u prozi? Što je motrište i kako ono funkcionira? Što je naklonost mašte? Zašto nas proza potiče? To su stara pitanja, od kojih su neka preispitana u skorašnjim radovima akademske kritike i književne teorije; ali autor nije siguran da su akademska kritika i književna teorija dali dobre odgovore. Stoga bi ova knjiga trebala biti jedna od onih koje postavljaju teorijska pitanja, a na njih daje praktične odgovore – odnosno drugim riječima, postavlja pitanja kritičara i daje odgovore pisca. James Wood je jedan od najboljih književnih kritičara. John Banville, Irish Times

82.0 SVJETSKA KNJIŽEVNOST. ISBN 978-953-303-013-5 (meki uvez) Jezik.

godine u Foggiji u Italiji. Oženio se ... Proza je vrsta književnosti koja se uobličava slobodnim stilom pisanja i ne slijedi principe metrike i rime i ostala pravila poezije.Umjesto toga, sastoji se od punih rečenica, grupisanih u odjeljke/paragrafe i sl.

POVEZANE KNJIGE