Mussolini novi život

Mussolini novi život - Farrell, Nicholas | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Farrell, Nicholas
DIMENZIJA
9,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Mussolini novi život.pdf
ISBN
2724553289899

OPIS

Knjiga Mussolini – Novi život donosi nam priču o jednoj od najkontroverznijih osoba dvadesetog stoljeća. Fašistički diktator Benito Mussolini bio je jedna od ličnosti o kojima se najviše govorilo u njegovo vrijeme.Farrell u ovoj knjizi pokušava vidjeti kako to da je Mussolini mogao osvojiti vlast i zadržati je – u cjelini bez prolijevanja krvi – dva desetljeća, sve do svojeg katastrofalnog saveza s Hitlerom, ili zašto mu tako dugo u Italiji nije pružen nikakav otpor, i zašto ga je međunarodna politika tako dugo neumjereno hvalila. Mussolini je počeo karijeru kao ljevičarski revolucionar, ne podnoseći klerikalizam i buržoaziju, no njegova diktatura i mnogobrojni ratni zločini i dalje bacaju strašnu sjenu na svijet u kojem živimo. Povijest je, nakon svega, Mussolinija zapamtila kao grotesknog klauna i jednog od najvećih svjetskih zločinaca. Nicholas Farrell je napisao fascinantnu biografiju koja po definiciji mora biti kontroverzna. Neminovno je da će Farrellovu imenu lijepiti nadjevak ‘revizionist’, iako je alternativa ‘revizionističkoj’ povijesti vjerojatno krivotvorina. Farrellov je najveći doprinos kontekstualizacija Mussolinija kao posve talijanskog fenomena, on jasno pokazuje da su pitanja na koja je Mussolini pokušavao odgovoriti relevantna i danas kao i u ono vrijeme. Ovo djelo je golemo, no veoma čitljivo. John Charmley, Spectator

Dvije godine po dolasku udala se za Genea Markeya, američkog producenta i scenaristu, koji je ujedno bio i visokorangirani mornarički oficir. Kad je počeo rat, Lamarr je silno htjela pomoći Americi svojim znanjima koja je sakupljala tijekom druženja s poslovnim prijateljima bivšeg muža . Mussolini se, naime, sjetio da je njegova priležnica, prije no što je postala fašistica, bila Židovka.

Fašistički diktator Benito Mussolini bio je jedna od ličnosti o kojima se najviše govorilo u njegovo vrijeme. Mussolini, Novi život. Posted on 23/09/2011 by Branimir Bunjac in Knjige i časopisi.

POVEZANE KNJIGE