Raspeće strasti

Raspeće strasti - Popović, Dimitrije | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Popović, Dimitrije
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Raspeće strasti.pdf
ISBN
5484807487123

OPIS

Vrstan slikar, nenadmašni crtač, grafičar majstor pera i olovke, svoju kolekciju tiskanih mapa, monografija, knjiga eseja i proze obogatio je novim žanrom – romanom. Ovaj prvijenac Dimitrija Popovića odvodi nas na Cetinje u doba njegova djetinjstva i mladosti, ispreplećući događaje vezane za intrigantnu sveticu i pokajnicu Mariju Magdalenu. Sjećanja na jednu sliku i jednu ženu, jednu sveticu i jednu kurvu, profano i sakralno u prirodi ovog ženskog bića ne iscrpljuje se u samouništavajućem konfliktu, nego se nastoji pomiriti posredstvom vjere. Kroz raspeće strasti ova suvremena Magdalena teži uskrsnuću duha. Roman satkan od riječi i boja, grijeha i svetosti, stvarnih i izmišljenih događaja pružit će nam veliki užitak čitanja.

U godini jubileja, dvije tisuće godina kršćanstva ... Predsjednik Sabora Luka Bebić nazoči na promociji prvog romana Dimitrija Popovića "Raspeće strasti" 02.12.2008. 18:05 Zagreb, muzej Mimara Naš znameniti slikar, grafičar, kipar i esejist Dimitrije Popović predstavio je ovoga mjeseca u Zagrebu, gotovo u jednom zamahu, u jednom tjednu, impozantan trosložni projekt inspiriran Marijom Magdalenom: roman s autobiografskim i fiktivnim sadržajem "Raspeće strasti", objavljen u Nakladi Ljevak, izložbu "Marija Magdalena", koja će u Klovićevim dvorima biti otvorena do 1 ... 'Raspeće strasti' Svestrani umjetnik nije se zaustavio samo "na kistu" - uz svoje radove predstavio je i svoju petu knjigu i prvi roman "Raspeće strasti" u kojem progovara o svom djetinjstvu i mladosti na Cetinju, ali isto tako zaključuje ga pričom o Mariji Magdaleni kao lajmotivu borbe između dvije struje, tražeći u njoj uskrsnuće ... beskonaČno raspeĆe strasti Knjiga eseja Eros, krv i svetost objavljena kao promotivno izdanje u ediciji "Kalon" Zavoda za udžbenike počela se oblikovati još u radovima mladog Dimitrija kompozicijom Marija Magdalena što je bilo prvo umjetnikovo raspelo strasti i inspiracija sakralnim temama pred reprodukcijom francuskoga baroknoga ... Kroz raspeće strasti, kako nagoviješta i sam naslov knjige, suvremena posrnula svetica teži 'uskrsnuću duha'.

Dimitrije Popović rođen je 4. ožujka 1951.

POVEZANE KNJIGE