Globalizacija bijede i novi svjetski poredak

Globalizacija bijede i novi svjetski poredak - Chossudovsky, Michel | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chossudovsky, Michel
DIMENZIJA
6,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Globalizacija bijede i novi svjetski poredak.pdf
ISBN
4539919210756

OPIS

Međunarodni bestseller u kojem autor iznosi okvirne crte Novog svjetskog poretka koji buja na ljudskoj bijedi, uništavanju prirodnog okoliša, na poticanju etničkih razdora…. Knjiga je objavljena na 11 jezika i prodana u 100 000 primjeraka! Doživjela je 10 izdanja na engleskom u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu! Globalni mediji fabriciraju vijesti i otvoreno izvrću tijek zbivanja u svijetu. Ta lažna osviještenost što prožima naša društva onemogućava kritičke rasprave i prikriva istinu. Slobodno tržište kao jedino obećanje nudi svijet poljodjelaca bez zemlje, tvornica čvrsto zatvorenih prozorskih kapaka, radnika bez posla i nestajućih socijalnih programa, što kao jedini fijek iza sebe ostavljaju gorku gospodarsku terapiju WTO-a i MMF-a. Moramo obnoviti istinu, razvlastiti korporativne medije, vratiti suverenost našim zemljama i ljudima koji u njima žive, te razvlastiti i srušiti globalni kapitalizam. Ta borba mora imati široke temelje, demokratski zahvaćati sve dijelove društva na svim razinama i u svakoj zemlji te na jednom glavnom smjeru ujediniti radnike, seljake, neovisne proizvođače, male poduzetnike, stručnjake, umjetnike, državne službenike, svećenstvo, studente i intelektualce. Ljudi se moraju ujedinjavati u cjelini, a jednointeresne, odnosno uskointeresne skupine moraju se približiti polazeći od jedinstvene i zajedničke svijesti o tome kako ovaj gospodarski sustav uništava i osiromašuje. Globalizacija ove borbe od presudne je važnosti, a zahtijeva stupanj solidarnosti i internacionalizma još nezabilježen u svjetskoj povijesti. Nužno je uložiti veliki napor u objedinjavanje društvenih pokreta u svim glavnim svjetskim regijama u zajedničkom nastojanju i odlučnosti da se ukloni siromaštvo i postigne trajni mir…

To je ono što donosi globalizacija. Pojmom globalizacije opisuje se tekući proces integracije regionalnih ekonomija, društava i kultura pomoću općesvjetskih mreža komunikacije i trgovinske razmjene. GLOBALIZACIJA - NOVI SVJETSKI POREDAK.

Svijet novog tisućljeća oblikuju globalizacija, liberalizacija i tehnološki razvoj. Pojam globalizacija počeo se intenzivnije koristiti tek u novije vrijeme, a različiti ga autori različito definiraju.

POVEZANE KNJIGE