Globalizacija bijede i novi svjetski poredak

Globalizacija bijede i novi svjetski poredak - Chossudovsky, Michel | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chossudovsky, Michel
DIMENZIJA
8,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Globalizacija bijede i novi svjetski poredak.pdf
ISBN
1868596622540

OPIS

Međunarodni bestseller u kojem autor iznosi okvirne crte Novog svjetskog poretka koji buja na ljudskoj bijedi, uništavanju prirodnog okoliša, na poticanju etničkih razdora…. Knjiga je objavljena na 11 jezika i prodana u 100 000 primjeraka! Doživjela je 10 izdanja na engleskom u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu! Globalni mediji fabriciraju vijesti i otvoreno izvrću tijek zbivanja u svijetu. Ta lažna osviještenost što prožima naša društva onemogućava kritičke rasprave i prikriva istinu. Slobodno tržište kao jedino obećanje nudi svijet poljodjelaca bez zemlje, tvornica čvrsto zatvorenih prozorskih kapaka, radnika bez posla i nestajućih socijalnih programa, što kao jedini fijek iza sebe ostavljaju gorku gospodarsku terapiju WTO-a i MMF-a. Moramo obnoviti istinu, razvlastiti korporativne medije, vratiti suverenost našim zemljama i ljudima koji u njima žive, te razvlastiti i srušiti globalni kapitalizam. Ta borba mora imati široke temelje, demokratski zahvaćati sve dijelove društva na svim razinama i u svakoj zemlji te na jednom glavnom smjeru ujediniti radnike, seljake, neovisne proizvođače, male poduzetnike, stručnjake, umjetnike, državne službenike, svećenstvo, studente i intelektualce. Ljudi se moraju ujedinjavati u cjelini, a jednointeresne, odnosno uskointeresne skupine moraju se približiti polazeći od jedinstvene i zajedničke svijesti o tome kako ovaj gospodarski sustav uništava i osiromašuje. Globalizacija ove borbe od presudne je važnosti, a zahtijeva stupanj solidarnosti i internacionalizma još nezabilježen u svjetskoj povijesti. Nužno je uložiti veliki napor u objedinjavanje društvenih pokreta u svim glavnim svjetskim regijama u zajedničkom nastojanju i odlučnosti da se ukloni siromaštvo i postigne trajni mir…

Dva tabora, "de-globalizacijski" protiv "re-globalizacijskog", se suprotstavljaju, i svaki vuče na svoju stranu, bez jasnog pobjednika. Globalizacija je pojam koji se danas koristi vrlo često i u različitim kontekstima. Rasprava o globalizaciji zauzima medijsku scenu, a postala je i obavezna komponenta političkog diskursa.

42-46: preuzimanja: 922* citiraj: APA 6th Edition Budimir, M. (2010).

POVEZANE KNJIGE