Vježbanje renesanse

Vježbanje renesanse - Prosperov Novak, Slobodan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prosperov Novak, Slobodan
DIMENZIJA
9,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Vježbanje renesanse.pdf
ISBN
1521950914624

OPIS

Najnovija knjiga Slobodana Prosperova Novaka ”Vježbanje renesanse” nastala je izvorno na engleskom jeziku u akademskoj godini 2005./2006. Pripremljena je kao dio radnog materijala za studente slavističkog seminara na Sveučilištu Yale u New Havenu. Svako poglavlje bilo je prvotno popraćeno jednim arkom izabranih tekstova o kojima se na seminarima govorilo kao i s razmjerno bogatim ilustrativnim materijalom. Ovo izdanje pripremljeno je za hrvatske čitatelje pa nema tog pratećeg materijala nego knjigu sačinjavaju autorski tekstovi što ih je profesor izgovarao u svom seminaru. Premda je knjiga svojevrsna rekonstrukcija nastavnog rada u jednom američkom sveučilišnom seminaru, ona je i jedinstvena pripovijest o hrvatskoj kulturi i njezinim protagonistima tijekom XV. i XVI. stoljeća. Baveći se ponekad naoko rubnim temama osvjetljava autor uz njihovu pomoć samo središte književne renesanse na hrvatskom tlu trudeći se da uoči njezinu današnju aktualnost. ”Vježbanje renesanse” uzbudljiv je izlet u davnu ali još uvijek vrlu živu europsku prošlost. Na naslovnici je reproduciran dio gradske perspektive na slici ”Idealan grad” Lucijana Laurane Vranjanina (Zadar, oko 1420.-1479.), jednog od najznačajnijih arhitekata XV. stoljeća. Tabla se nalazi u Kneževoj palači u Urbinu, a datirana je u drugu polovicu XV. stoljeća.

Čitati tekstove Slobodana Prosperova Novaka uvijek je čitetelju radost, prije svega zbog toga što piše izuzetno dinamičnim i zanimljivim stilom, a osim toga što njegovo pisanje književnopovijesnih tema uvijek odzvanja sintezom "Vježbanje renesanse" uzbudljiv je izlet u davnu ali još uvijek vrlu živu europsku prošlost. Na naslovnici knjige je reproduciran dio gradske perspektive sa slike Idealan grad Lucijana Laurane Vranjanina (Zadar, oko 1420.-1479.), jednog od najznačajnijih arhitekata XV.

Knjige online i web shop knjige. Tjelesno vježbanje i slobodno vrijeme djece predškolske dobi Cilj ovog završnog rada bio je saznati kako djeca predškolske dobi provode svoje slobodno vrijeme, a u kojoj mjeri ga provode kroz tjelesne aktivnosti i sport. Za potrebe istraživanja metodom online anketnog upitnika ispitan je 161 roditelj predškolske djece. Vježbanje renesanse.

POVEZANE KNJIGE