Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka?

Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka? - Mirković, Mirko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mirković, Mirko
DIMENZIJA
10,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka?.pdf
ISBN
3442019629016

OPIS

Eseji, članci i javne intervencije Mirka Mirkovića ovdje se prvi puta objavljuju objedinjeni u knjigu. Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka? dokumentiraju profil i teme jednog angažiranog književnika i intelektualca koji se kroz sva dramatična vremena 20. stoljeća hrabro i osobno javljao za riječ braneći slobodu mišljenja i otvorenu javnu raspravu. Njegovi sabrani tekstovi ilustriraju što može biti moralna pozicija jednog hrvatskog književnika i europskog intelektualca. Ujedno su velika kronologija koja priziva u pamćenje mnoge bitke koje su se u Hrvatskoj za Mirkovićevog života vodile za slobodu i dostojanstvo pisane riječi, od Krležinih vremena do Feral Tribunea.

Te uplatnice i darovi su me obavezali da jedan mali dio svog dijela tiraža pošaljem dobrim ljudima, nešto malo sam i poklonio svojim komšijama, prijateljima, a preostalo mi je taman toliko da komotno ... Emisija se emitira uživo svakog petka od 18:00 do 19:00 sati na 100,5 MHz kao i na streamingu Radio Studenta. Svaka emisija se također u cijelosti može poslušati na podcastu Ravno do sna na stranici radija i na našem Mixcloud podcastu.

Durieux Format: 21.00 Broj stranica: 382 Uvez: tvrdi Cijena: 160,00 kn Riječ izdavača Zbirka eseja, članaka i javnih intervencija. NOVO: Mirko Mirković - 'Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka?' (Durieux, 2008.),knjigoljub.blog.hr Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka? Mirko Mirković . Mali konverzacijski leksikon za kućne pse Juli Zeh 24 Što moŽe pisac na ovoj velikoj pozornici luĐaka 26 majmonidov "vodiČ za one Što dvoje" 27 djeca iz mjeŠovitih brakova - Židovi ili ne 28 izloŽba brune mascarellija u Žoz-u 30 Židovi u ameriČkom jazzu i popularnoj glazbi 31 ples i pjesma - spona za nastavljanje tradicije 32 u oČekivanju mesije 34 izrael - zemlja partner na ... Što može pisac na ovoj velikoj pozornici luđaka? / Mirković, Mirko: BK08-3951: Što se dogodilo s Ennom? : [rekonstrukcija] : priručnik za multidisciplinarnu edukaciju prevencije ovisnosti : [multidisciplinarni priručnik savjetnik : edukacija prevencije ovisnosti / Radović, Saša: rekao je zatim Visković, može se pročitati u Mirkovićevoj knjizi "Što može pisac na ovoj velikoj poziornici luđaka", objavljenoj 2008., u kojoj je autor skupio izbor tekstova na-pisanih i objavljenih po novinama, listovima i časopisima u prethodnih pedesetak godina.

POVEZANE KNJIGE