Lijekovi – oblici i primjena

Lijekovi – oblici i primjena - Kalauz, S. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kalauz, S.
DIMENZIJA
8,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Lijekovi – oblici i primjena.pdf
ISBN
6747961288944

OPIS

Potreba za udžbenikom u kojem će medicinske sestre na jednom mjestu moći dobiti znanja o lijekovima, njihovim oblicima, načinimap rimjene te standardima postupka kod primjene lijekova, postoji već desetljećima. U udžbeniku se mogu naći sadržaji koji se odnose na oblike lijekova, nazivlje, farmakodinamiku i farmakokinetiku, interreakciju lijekova, mjerne jedinice, faktore za preračunavanja lijekova i načine primjene lijekova. Namijenjen je polaznicima studija sestrinstva na svim visokim učilištima u Hrvatskoj, ali može biti korisno štivo za sve medicinske sestre, na različitim mjestima u sustavu zdravstvene zaštite. Udžbenik miže poslužiti kao temeljno štivo i praktikum za trajnu izobrazbu medicinskih sestara. Iz sadržaja Lijek; Mjerne jedinice; Jedinice mjere u metričkom, ljekarničkom sustavu i kućne mjere; Faktori za preračunavanje; Pet tri osnovna pravila pri podjeli lijeka; Načini primjene lijeka u organizam; Preračunavanje doza lijekova; Zadaci, Odgovori

Oblici lijekova U ponedjeljak, 15. prosinca, s početkom u 17 sati, u Multimedijalnoj dvorani na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru, predstavit će se knjiga 'Lijekovi - oblici i primjena', autorica Anite Šokote i Sonje Kalauz. Lijekovi - oblici i primjena Udžbenik sadrži detaljan prikaz znanja o lijekovima, od njihovih oblika, načina i standarda primjene, pa sve do njihovog nazivlja, farmakodinamike i farmakokinetike. Primjena.

... razdoblju kada temeljni lijekovi još ne djeluju i to u bolesnika u kojih nesteroidnim antireumaticima nije dostignut zadovoljavajući analgetski i protuupalni učinak).

POVEZANE KNJIGE