Neurologija za stomatologe

Neurologija za stomatologe - Demarin, Vida | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Demarin, Vida
DIMENZIJA
5,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Neurologija za stomatologe.pdf
ISBN
4388333652686

OPIS

Neurologija za stomatologe eminentnih autora prof. dr. sc. Vide Demarin i prof. dr. sc. Zlatka Trkanjca je dugo očekivani udžbenik iz neurologije na hrvatskom tržištu. Prvenstveno je namijenjena studentima stomatologije, no vrlo je kvalitetan izvor za učenje neurologije i studentima medicine, kao i liječnicima specijalizantima i specijalistima neurologije te liječnicima drugih specijalnosti. Svjedoci smo velikog napretka neurologije u zadnjim desetljećima, a pogotovo tijekom desetljeća mozga (1990.-2000.) i nakon njega. U zadnja dva desetljeća razvoj neurološke znanosti donio je čitav niz novih spoznaja o načinima funkcioniranja mozga u zdravlju i promjenama koje nastaju u bolesti. Nova saznanja su dovela do usvajanja novih dijagnostičkih metoda i značajnog napretka u dijagnosticiranju neuroloških bolesti. Napretkom neurološke znanosti dolazi i do unapređivanja postojećih i usvajanja novih terapijskih postupaka što je značajno promijenilo i poboljšalo liječenje mnogobrojnih neuroloških bolesti. Neurologija se zadnjih godina suštinski mijenja – od jedne pretežno opservacijske i dijagnostičke grane medicine za koju je vrijedila izreka: dijagnostička raskoš i terapijski očaj neurologija postaje jedna od najpropulzivnijih grana medicine. U ovom se udžbeniku pokušalo sustavno prikazati osnove anatomije središnjeg, perifernog i autonomnog živčanog sustava te načela organizacije i funkcije nasloženijeg od svih organskih sustava – živčanog sustava. Uz to u ovom su udžbeniku prikazane dijagnostičke metode u neurologiji, a sustavno su opisane i najčešće bolesti živčanog sustava.

Neurologija predstavlja granu medicine koja se bavi poremećajima nervnog sistema, a poreklo vodi od Interne medicine. Krajem 19og veka, na Medicinskom Fakultetu u Parizu osnovana je prva katedra za neurologiju.

Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. [email protected] +385 (0)1 4883 544.

POVEZANE KNJIGE