Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima

Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima - Cvijanović, Mijo | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cvijanović, Mijo
DIMENZIJA
11,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima.pdf
ISBN
3897069784992

OPIS

Intervjui s igračima i izbornicima, statistike, popisi igrača, atraktivne fotografije i karikature igrača s potpisima hrvatskih nogometnih asova. “Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima” priča je o svim EP-ima, od 1960. do 2004. godine, ispričana ponajviše svjedočenjima hrvatskih nogometaša, koji su nastupali na njima – od najtrofejnijeg hrvatskog nogometaša svih vremena dr. Željka Matuša (igrao 1960.) do Dade Prše (igrao 2004.). Svoje ispovijesti nam kazuju i hrvatski izbornici Miroslav Ćiro Blažević i Otto Barić, a o EP-u u Austriji/Švicarskoj 2008. pripovijeda nam sadašnji izbornik Slaven Bilić. Uz povijest EP-a, od ideje do ostvarenja, s vremeplovom najzanimljivijih detalja sa svih prethodnih prvenstava, ponuđena je i pouzdana statistika (svi rezultati, svi sastavi finalista, najbolji strijelci itd.) uz poseban abecedarij svih hrvatskih igrača koji su igrali na EP-ima (s brojem nastupa i postignutih golova). Uz brojne fotografije, draž ove knjige zacijelo je i u karikaturama njena autora, s potpisima portretiranih asova.

godine u Austriji i Švicarskoj "Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima" priča je o svim EP-ima, od 1960. do 2004.

Zanimljivo, Blanka Vlašić ima četiri medalje sa svjetskih dvoranskih prvenstava, pri čemu i dva zlata, ali niti jednu medalju nije osvojila na dvoranskim ... Uostalom, autor je knjige "Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima". foto: HNS.

POVEZANE KNJIGE