Psalmi u životu čovjeka

Psalmi u životu čovjeka - Premužić-Lampič, Mira | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Premužić-Lampič, Mira
DIMENZIJA
9,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Psalmi u životu čovjeka.pdf
ISBN
3877236891107

OPIS

Sadržaji psalama i njihova poruka Knjiga psalama je jedna od 46 knjiga Starog zavjeta. I Židovi i kršćani je drže svetom knjigom, jer su je pisali ljudi nadahnuti Bogom. Psalmi su nastali u židovskom narodu u vremenu između 1300. i 200. godine prije Krista. Najveći broj psalama pripisuje se kralju Davidu kao autoru, a ostali (ukupno do 150) drugim, što poznatim, što nepoznatim autorima. Zanimljivosti radi spominjem da se Mojsiju pripisuje autorstvo psalma 90. Zajedničko je međutim svim autorima njihova snažna vjera u jednog Boga. Teme psalama su veliki i vječni Bog, pun ljubavi i milosrđa, s jedne strane, i krhki čovjek izložen brojnim i teškim patnjama tijekom svog kratkotrajnog života, s druge strane. U psalmima se govori i o prirodi, prirodnim katastrofama, ratovima, pobjedama i porazima. U njima je istaknuta i svijest o Božjoj prisutnosti u svakodnevnom životu čovjeka kao i u sudbini naroda. Čitanje psalama je za mnoge vjernike dio svakodnevne molitve. Tijekom čitanja psalama meni se nametnula potreba za tumačenjem sadržaja psalama jer smatram da bi čitanje sadržaja psalma prije čitanja samog psalma moglo biti korisno i drugim čitateljima psalama. To je bio povod da pokušam napisati knjigu sadržaja psalama. U Rijeci, prosinac, 2007. Autorica

120,00 kn. Aktualna razmišljanja jednog kršćanina koji bi to htio biti ... svršetku svijeta, propasti židovskog naroda ? stvaranju svijeta, grijehu prvih ljudi, nastanku židovske vjere i židovskog naroda ? izlasku Izraela iz Egipta Dok nam svećenik stavlja pepeo na čelo, kaže: »Obratite se i vjerujte Evanđelju«, ili: »Sjeti se, čovječe, da si prah i da se u prah vraćaš«.

Strijele se tvoje u me zabodoše, ruka me tvoja teško pritisnu: Nema čovjeka koji se više puta u životu nije suočio s naizgled nepremostivim preprekama ili strahom koji ga je sputavao. To se događalo i velikim biblijskim ličnostima, pa i samom Kristu u Getsemanskom vrtu.

POVEZANE KNJIGE