Knjiga o zulumćarima

Knjiga o zulumćarima - Aziz, Sa d Juszf Muhmud ebu | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aziz, Sa d Juszf Muhmud ebu
DIMENZIJA
10,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga o zulumćarima.pdf
ISBN
6991359230596

OPIS

Sitost od hrane, čak i ako je hrana halai, jer sitost jača strasti, a strasti su šejtanska oružja. Vehib ibnul-Verd je rekao: Doprlo je do nas da se zli Iblis prikazao Jahja ibn Zekerijja-u, alejhis-selam, i rekao mu: Želim da ti dam savjet. Lažeš, ti nećeš dati savjet, ali obavijesti me o ljudima – odgovori Jahja, alejhis-selam. Iblis mu reče: Oni su kod nas tri vrste: prva vrsta je najteža za nas. Mi se trudimo dok ga se ne domognemo i zavedemo ga. Ali on počne učiti istigfarc i kajati se (činiti tevbu) i upropasti nam sve što smo ostvarili. Zatim mu se vratimo, ali on ponovi tevbu. Mnogo patimo zbog ovakvih ljudi, jer ne gubimo nadu da ćemo ih zavesti, a ipak kod njih ne postižemo ono što želimo. Druga vrsta je pred nama kao lopta pred vašim dječacima, prevrćemo ih kako hoćemo. Oni nam neće nauditi. Treća vrsta su ljudi poput tebe, zaštićeni od grijeha. Sa njima ništa ne možemo postići. Jahja ga upita: Pa prema tome, da li si kod mene nešto postigao? Ne. osim jednom. Iznio si hranu da jedeš, a ja ti nisam prestajao otvarati apetit sve dok nisi pojeo više nego si htio. Te noći si zaspao i nisi ustao da klanjaš noćni namaz, kao što si to uvijek radio – odgovori šejtan. Jahja mu reče: Nema sumnje da se neću do sitosti najesti dok sam živ. Zli mu odgovori: Nema sumnje da poslije tebe ni jednog neću savjetovati.

(8) Naša djeca (1) Novi izrazi (8) OPUS GRADNA (4) Planet Zoe (2) Planetopija d.o.o. (4) Profil knjiga d.o.o.

Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim ... Primajte vijesti o elektroničkim knjigama. Projekt Besplatne elektroničke knjige [BEK] financijski podržavaju Zaklada "Kultura nova" , Ministarstvo kulture RH , Grad Rijeka i Grad Zagreb .

POVEZANE KNJIGE