Zaboravljeni sin

Zaboravljeni sin - Gavran, Miro | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gavran, Miro
DIMENZIJA
7,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaboravljeni sin.pdf
ISBN
2457945933073

OPIS

ZABORAVLJENI SIN – duhovit, emotivan i topao roman Mire Gavrana u novom ruhu Književno štivo, ako je dobro napisano, oduvijek je nudilo precizne odgovore na pitanja pred kojima smo se i kao roditelji, ali i kao odgajatelji osjećali slabima. Veliki uspjeh romana o mladiću odraslom u ustanovi za djecu s posebnim potrebama ne leži samo u spretno odabranoj dnevničkoj formi i gledištu infantilnog pripovjedača, nego i u odabiru trenutka kojim priča započinje. Mladić se nakon šesnaest godina vraća u roditeljski dom. Svojim čistim odnosom prema bližnjima – koji su o njemu do tada šutjeli – on oplemenjuje svijet u koji je ušao. Čini boljim i njega, i nas koji se već četvrt stoljeća ne prestajemo družiti s Gavranovim Mislavom. I uvijek iznova zatitramo nad čistoćom njegovih bilježaka.

Hence, there are lots of books getting into PDF format. Zaboravljeni sin je zapravo dvadesetogodišnji Mislav. Mislav ima blagi poremećaj u razvoju i njegovi roditelji ga u djetinjstvu smještaju u specijalnu školu u Zagrebu.

Mislav je dvadesetogodišnjak s blažim teškoćama u razvoju, koji se nakon šesnaest godina boravka u školi za djecu s posebnim potrebama vraća u rodno, selo u svoju obitelj. Riječ je o 100-minutnom filmu "Zaboravljeni sin", nastalom prema istoimenom romanu Mira Gavrana, koji govori o mladiću s posebnim potrebama. Njega, zbog straha od malograđanskih reakcija sredine u kojoj žive i kojoj sami pripadaju, kao mališana ostave u ustanovi za djecu s posebnim potrebama. Zaboravljeni sin kratki je roman Mire Gavrana koji se, evo, pojavljuje već u sedmom izdanju.

POVEZANE KNJIGE