Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina

Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina - Cantini, Claudio | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cantini, Claudio
DIMENZIJA
8,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina.pdf
ISBN
1613711166859

OPIS

U knjizi Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina sažeta je većina suvremenih saznanja o današnjim tehnikama rezidbe i oblikovanju krošnji maslina.Vjerujemo da će postati nezaobilazan priručnik svima zainteresiranima za uzgoj maslina, ali i dobrodošlo štivo studentima hortikulture, te stručnjacima – savjeto-davcima koji se na terenu svakodnevno susreću s brojnim pitanjima o rezidbi i uz-gojnim oblicima maslina. Želja nam je da knjiga pospješi uzgoj maslina u našoj zemlji nakon desetljeća stagnacije.Rezidba maslina u velikoj se mjeri razlikuje od rezidbe ostalih voćaka umjerenoga klimatskog pojasa. Zbog pogrešaka u rezidbi može doći do gubitka priroda ili većih troškova uzgoja. Stoga su naćin rezidbe i uzgojni oblik dva najvažnija čimbenika kojima se postiže dobra rodnost i isplativost voćnjaka.Priručnik Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina sažima najnovija dostupna znanja o sadašnjim načinima rezidbe i uzgojnim oblicima. U njemu se osobito obrađuju poteškoće s kojima se suočavaju uzgajivači, stručnjaci i studenti koji su se tek počeli baviti uzgojem maslina. Osim toga, u njemu se iznose i neki podaci koji dosada nisu bili dostupni na hrvatskome jeziku.

Naravno, nasadi maslina ukrašavaju krajobraz i privlače goste. Potražnja na svjetskom tržištu za maslinovim uljem i njegova visoka cijena izazvala je veliki interes za maslinarstvo u našoj zemlji.

Uzgoj vretenastog grma preporučuje se nasade gdje se obavlja intenzivna proizvodnja i gdje se berba vrši uz pomoć strojeva. Razmak kod vretenastog grma je 6x3 metra. Vaši osobni podatci bit će korišteni radi unaprjeđenja usluge webshopa, kontroliranja pristupa Vašem računu i u ostale svrhe opisane u pravilima privatnosti. REZIDBA I UZGOJNI OBLICI ZA SUVREMENI UZGOJ MASLINA., Urednikj: Dr.sc.

POVEZANE KNJIGE