Elementarni oblici religijskog života

Elementarni oblici religijskog života - Durkheim, Emile | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Durkheim, Emile
DIMENZIJA
4,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Elementarni oblici religijskog života.pdf
ISBN
1533703956230

OPIS

Radi se o jednom od klasičnih djela Émilea Durkheima… u kojem se pozabavio najtrajnijim, i svakako najizazovnijim, oblikom društvene svijesti – religijom. U ovom djelu je Durkheim temeljito razradio svoje poimanje o religiji kao društvu projiciranom u zvijezde, odnosno obogotvorenom društvu. Služeći se radovima antropologa i etnografskim izvještajima svog vremena, Durkheim je rekonstruirao primitivne oblike religijske svijesti, u prvom redu totemizam, kako bi objasnio usku povezanost između društva i religije, odnosno tipa društva i tipa religije… U religiji, piše Durkheim, ima nešto vječno čemu je suđeno da nadživi sve pojedinačne simbole u koje se religijska misao redom zaodijevala. Ali to što će preživjeti, ne mora nalikovati ni na što poznato iz povijesti religijskih vjerovanja…

pokrenuo je Sociološki godišnjak (LAnee sodologique) kojeg je uređivao do 1913. Njegova glavna djela su: O podjeli društvenoga rada, Pravila sociološke metode, Samoubojstvo, Elementarni oblici religijskog života. Naziv: Elementarni oblici religijskog života Autor: Emil Dirkem Godina izdanja: 1982 Izdavač: Prosveta, Beograd - Karijatide Stanje knjige : Lepo ocuvana, cista unutrasnjost, odlicna za citanje, ima posvetu na predlistu. Elementarni oblici religijskog života / Emile Durkheim m3 Elementarni oblici religijskog života: totemistički sistem u Australiji / Emil Dirkem Hvala vam što redovno dopunjujete svoj račun .

Full text is not available. Godine 1893. pokrenuo je «Sociološki godišnjak» (L'Anee sodologique) kojeg je uređivao do 1913.

POVEZANE KNJIGE