Branka

Branka - Šenoa, August | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šenoa, August
DIMENZIJA
8,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Branka.pdf
ISBN
1088833798796

OPIS

Branka Kunović je Zagrepčanka, građanka iz Vlaške ulice u kojoj je i Šenoa rođen. Ne mogavši dobiti posao učiteljice u svome gradu, natječe se za mjesto u zabitom romantičkom kraju domovine na veliko čuđenje svoje prijateljice, koja joj je po svemu suprotna. Branka odbija pomoć prijetvornoga udvarača Marica, te odlazi u siromašno mjesto medu gorami gdje nalazi zapuštenu školu i djecu. Mještani je različito primaju, no idealistikinja, koja je u sebi ćutila mesijansko zvanje uz pomoć župnika, načelnika i tajanstvenog grofa Belizara uspijeva preporoditi školu, a time i javni život u Jalševu. Kada ni spletke, pa niti požar koji je uništio školu nisu pokolebali novoimenovanu učiteljicu jalševačku, iznenada se sada uglednoj učiteljici pruža prilika da se vrati u Zagreb. Branka međutim odlučuje ostati u Jalševu uvjerena da je mnogo dičnije prosvjećivati puk negoli gradske ljude. Na kraju se udaje za grofa Belizara, koji pomaže podići novu školu. Tako je sretno okončana priča o jednoj idealnoj Hrvatici i idealnoj hrvatskoj učiteljici koja nijednoga trena nije posumnjala u svoj izbor: Idem orat tešku tvrdu brazdu, idem oplemenjivat svoj puk, mladice našega naroda

Od malena je trenirala i igrala za STK „Lokomotiva" Vinkovci. S trenerima Hermanom Vukušićem i Joletom (Ljubinko) Skakićem postala je vrhunska ... Branka Slavica je već 12 godina u američkom Washingtonu, odakle izvještava za HRT.

Branka Levaj Kontakt podaci. Telefon: + 385 1 4605 009 Telefaks: + 385 1 4605 072 Email: [email protected]: Lokacija: 3.

POVEZANE KNJIGE