Iskustvo Božje riječi

Iskustvo Božje riječi - Vidović, Marinko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vidović, Marinko
DIMENZIJA
5,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Iskustvo Božje riječi.pdf
ISBN
5617376560137

OPIS

Knjiga Iskustvo Božje riječi sadrži nedjeljne i blagdanske homilije za liturgijsku godinu A autora dr. Marinka Vidovića, predstojnika katedre Novoga zavjeta Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Kao i u prvoj knjizi koja je sadžavala homilije za godinu C, i u ovoj drugoj knjizi su sabrane homilije nastale na osnovu liturgijskih svetopisamskih čitanja, koja autor posadašnjuje u svjetlu aktualne situacije suvremenoga čovjeka. Naslov knjige izabran je stoga što autor uglavnom slijedi Pavlov poslanični navještaj Božje riječi, gdje se zrcali osobno iskustvo sv. Pavla u susretu s osobom i navještajem Isusa Krista, kao i iskustvo crkvenih zajednica koje je utemeljio i kojima se pisanim putem obraća. Ova je knjiga namijenjena svima koji intenzivnije žele razmišljati o svetopisamskim čitanjima, a na poseban način je namijenjena svećenicima kojima ova razmišljanja mogu poslužiti kao poticaj i smjernice osobnoga razmišljanja, ali i kao koristan materijal za pripravu vlastitih homilija.

Zahvalan sam za dar svake dobre riječi kojim sam blagoslovljen. Zato pomno biram što ću čitati, što slušati, što govoriti.

Zatim smo razgovarali o svemu čega smo se sjetili što možemo „vidjeti", čak i kada su nam oči zatvorene. Iskustvo vjere duboki je duhovni doživljaj u kojemu se čovjekovo srce tako otvori da u njega uđe Božje svjetlo i čovjek osjeća sigurnost i spoznanje, radost i sreću. To je opipljivi doživljaj koji trajno ostavlja biljeg u čovjekovoj duši i zato ga nazivamo iskustvom Božje prisutnosti i milosti u čovjeku. Iskustvo Božje riječi .

POVEZANE KNJIGE