Jezik gena

Jezik gena - Jones, Steve | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jones, Steve
DIMENZIJA
11,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Jezik gena.pdf
ISBN
3197392957179

OPIS

Jezik gena nastao je na temelju popularnih Reithovih predavanja što ih je Steve Jones održao na BBC-u, Jezik gena ostalo je najradije čitanim Jonesovim djelom.Pouzdan je uvod u genetiku, ali i mnogo više: u priču su uključena i antropološka istraživanja kao i kulturna povijest, razvoj jezika, odnos prezimena i gena, spolna selekcija, genetički inženjering i mnoge druge teme. Autor nudi iznimno profinjen i neobično suvremen pogled na neka od vječnih pjtanja čovječanstva: što smo, što smo bili, i što ćemo možda postati. Knjiga je osvojila Aventis, najprestižniju svjetsku nagradu za znanstvenu prozu. Steve Jones je profesor genetike na londonskom University Collegeu i pročelnik laboratorija Francis Glaton. Ono što je u teorijskoj fizici Stephen Hawking, u genetici je Steve Jones: autor je BBC-ove serije U krvi i pisac niza popularnih knjiga – u hrvatskom prijevodu dosad su izašle Genetika za početnike i Y – Porijeklo muškarca. “Ova inteligentna i informativna knjiga zaslužuje najširu publiku … živo pokazuje kako je naša vrsta izvanredan i neobičan proizvod evolucije.” -Nature“Izmjenama u drugom izdanju uvode se najnovije teme, te tako knjiga ostaje jednim od najboljih općih uvoda u genetiku.” -Jon Turnev, The Human Genome“Jedna od najzanimljivijih, a svakako najzabavnija knjiga o genetici.” -Wall Street Journal

Maša i Raša O jeziku Srpski jezik ... Engleski nije tonalni jezik. Varijante tog gena nisu ravnomjerno raspoređene.

Zagreb : Naklada Jesenski i Turk, 2007. Uvod u genetiku jednog od najpopularnijih i najpouzdanijih autora knjiga i tv-serija iz područja genetike.

POVEZANE KNJIGE