101 Dalmatinac i poneki Vlaj

101 Dalmatinac i poneki Vlaj - Prosperov Novak, Slobodan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prosperov Novak, Slobodan
DIMENZIJA
11,83 MB
NAZIV DATOTEKE
101 Dalmatinac i poneki Vlaj.pdf
ISBN
1401643312754

OPIS

Detalji i anegdote iz života i djela najpoznatijih Dalmatinaca, od cara Dioklecijana do Olivera i Gibonnija…U novoj knjizi 101 Dalmatinac i poneki Vlaj pisac i sveučilišni profesor Slobodana Prosperova Novaka literarnim ali vrlo lapidarnim stilom s mnoštvom provjerenih povijesnih podataka i anegdota pripovijeda detalje iz života i djela najznamenitijih Dalmatinca. Obrađene su osobe u dijapazonu od cara Dikolecijana i Marka Marulića do Jeronima Dalmatinca i Marina Držića, od Jurja Dalmatinca i Nikole Božidarevića do Miroslava Radmana, Ante Tomića i Borisa Dežulovića. U knjigu je uvršten i niz dalmatinskih političara koji su obilježili njezinu povijest od Demetrija Hvarskog do Mihovila Pavlinovića, Frana Supila i Iva Sanadera. Ova važna (i duhovita) knjiga Slobodana Prosperova Novaka još je jedan osebujni dokaz njegove zaista nesvakidašnje erudicije. Izrađena na način drevnih karakteroloških biografskih zbornika, odlikuje se miješanjem sasvim provjerljivih podataka i onih koji su autorove konstrukcije ili su pak temeljeni na anegdotama, manje ili više općepoznatim ocjenama. Knjiga eseja 101 Dalmatinac, prvi dio duologije kojoj se drugi dio zove 101 Dalmatinka, opskrbljena je izvornim fotomaterijalom, ilustracijama umjetničkih djela što su ih stvorili likovi ove knjige.

Dostupnost je promjenjiva. 101 DALMATINAC I PONEKI VLAJ količina.

Intrigantna i duhovita knjiga Slobodana Prosperova Novaka. Detalji i anegdote iz života najpoznatijih Dalmatinaca, od cara Dioklecijana do Olivera i Gibonnija - konačno razotkriveni! U poseboj ponudi V.B.Z.-a i Slobodne Dalmacije za samo 49 kn! Na svim kioscima! Vaši osobni podatci bit će korišteni radi unaprjeđenja usluge webshopa, kontroliranja pristupa Vašem računu i u ostale svrhe opisane u pravilima privatnosti. 101 dalmatinac (engleski: One Hundred and One Dalmatians) je američki animirani film iz 1961.

POVEZANE KNJIGE