Uvod u prostorno i urbanističko planiranje

Uvod u prostorno i urbanističko planiranje - Tošković, Dobrivoje | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tošković, Dobrivoje
DIMENZIJA
10,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Uvod u prostorno i urbanističko planiranje.pdf
ISBN
9855382717682

OPIS

Ovo je knjiga o planiranju prostora kao cikličnog procesa koga prate odgovarajući pristupi, metode i tehnike.Prvi deo, uvod, tretira različite aspekte, koji imaju uvodni karakter za razumevanje ove knjige. U tom kontekstu govori se o tome šta je planiranje a šta prostorno i urbanističko planiranje. Drugi deo, identifikovanje potencijala, obuhvata faze planerskog popisa i analize stanja u domenima demografskim, funkcionalnim i prostorno-fizičkim sa odgovarajućim pristupima metodama i tehnikama demonstriranim na konkretnim primerima.NAPOMENA: srpski jezik, latinica

Zakona o planiranju i izgradnji. Jedno od osnovnih načela u planiranju prostornog razvoja jeste održivost. PRVI DIO - UVOD: - Planiranje - prostorno urbanističko planiranje - Pogled na tekuće koncepcije prostornog i urbanističkog planiranja - Planiranje kao ciklični proces - Ostali uticajni faktori u planiranju - Formulisanje ciljeva DRUGI DIO - Identifikovanje potencijala: - Planerski popis - Demografske analize - Analize funkcionalnog razvoja - Analize prostora kao uticajnog faktora ... Uvod u prostorno i urbanističko planiranje Dobrivoje Tošković Ovo je knjiga o planiranju prostora kao cikličnog procesa koga prate odgovarajući pristupi, metode i tehnike.Prvi de, uvod, tretira različite aspekte, koji imaju uvodni karakter za razumevanje ove knjige. Urbanističko planiranje ili urbano planiranje bavi se fizičkim, socijalnim i ekonomskim razvojem urbanih ili gradskih područja.

Urbanizam Prostorno ... Prvi deo - Uvod : Planiranje versus - prostorno -urbanističko planiranje; Pogled na tekuće koncepcije prostornog i urbanističkog planiranja; Planiranje kao ciklični proces; Ostali uticajni faktori u planiranju,; Formulisanje ciljeva; Drugi deo - Identifikovanje potencijala: Planerski popis; Demografske analize; Dana 28. i 29.

POVEZANE KNJIGE