Alkemija

Alkemija - Hutin, Serge | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hutin, Serge
DIMENZIJA
11,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Alkemija.pdf
ISBN
4269840023185

OPIS

Donedavno se smatralo da je alkemija luda majka svoje pametne kćeri kemije. Međutim, alkemija je u prošlosti zaokupljala mnoge vrhunske umove poput Isaaca Newtona, Alberta Velikog, Paracelsusa – da spomenemo samo neke.Ali znano je također da se njome pokušavao baviti i ogroman broj šarlatana, sjecikesa i luđaka. Njeno je porijeklo obavljeno velom tajnovitosti; za jedne je bila prokleto a za druge božanske umijeće, za neke pak pseudoznanost mračnog srednjeg vijeka čiji je cilj bio proizvesti zlato…Bilo kako bilo. nesumnjiv je interes za alkemiju, kako u prošlosti tako i u suvremenosti. Onkraj mnogih još uvijek prisutnih predrasuda o alkemiji kao sumnjivom poslu i klopci za lakovjerne, veliko zanimanje za ovo drevno umijeće pokazala su i dva velika suvremena znanstvenika: veliki kemičar Barthelot i veliki psiholog C.G. Jung.

Razlikujemo aleksandrijsku protokemiju, arapsku alkemiju te europsku duhovnu alkemiju, iako je ovo umijeće za gotovo sve alkemičare imalo i duboko mistično značenje. Alkemija srcaomogućava nam da osjetimo život - dabudemo prisutni u svakom trenutku, potpuno budni i uistinu iskusimo stvarnost.Pruža nam priliku da aktivno, odgovorno i kreativno sudjelujemo u vlastitomživotu, a ne da živimo kao žrtve kojima se život »jednostavno događa«. alkemija prijevod u rječniku hrvatski - švedski u Glosbe, online rječnik, besplatno. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Igra alkemija (Alchemy) online.Pomoć stari alkemičar okupiti sve sastojke za povećanje u svojoj kristalnoj kugli.

prema pravilima Wikipedije Alkemija je drevna vještina preobrazbe neplemenitih metala u plemenite, te težnja za pronalaskom Kamena mudraca odnosno potraga za životnim eliksirom. Razlikujemo aleksandrijsku protokemiju, arapsku alkemiju te europsku duhovnu alkemiju, iako je ovo umijeće za gotovo sve alkemičare imalo i duboko mistično značenje. Alkemija srcaomogućava nam da osjetimo život - dabudemo prisutni u svakom trenutku, potpuno budni i uistinu iskusimo stvarnost.Pruža nam priliku da aktivno, odgovorno i kreativno sudjelujemo u vlastitomživotu, a ne da živimo kao žrtve kojima se život »jednostavno događa«. alkemija prijevod u rječniku hrvatski - švedski u Glosbe, online rječnik, besplatno.

POVEZANE KNJIGE