Očeva država – majčin sin

Očeva država – majčin sin Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
8,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Očeva država – majčin sin.pdf
ISBN
6675212718548

OPIS

Knjiga je izdana kao katalog istoimene izložbe priređene u suradnji Muzeja grada Rijeke s Landesmuseumom Joanneum i Sveučilištem Karl Franzens iz Graza. Izgledom je katalog više nalik monografiji na temu ideološkog sukoba očeva i sinova, kao temeljnog sukoba između totalitarizma i anarhizma, dviju uzajamno krajnje udaljenih koncepcija koje su obilježili cijelo dvadeseto stoljeće. Knjiga je koncipirana trodijelno, pripremila su je tri urednika (Gerhard M. Dienes –Landesmuseum Joanneum, Graz, Ervin Dubrović – Muzej grada Rijeke, Gernot Kocher – Karl Franzens Universität, Graz). Osnovni akcent knjizi daje odnos između dvojice zanimljivih ljudi – Hansa Grossa, osnivača moderne kriminalistike, i njegova sina Otta Grossa, psihijatra i psihoanalitičara. Druga je cjelina prikaz Hansa Grossa kao kriminalista i profesora kaznenog prava, kao i prikaz njegovih nasljednika na katedri kaznenog prava Pravnog fakulteta u Grazu. Treća je cjelina o riječkim i njihovim sinovima – u kojoj je ključni primjer sukob konzervativnog moralista Ante Polića i modernog anarhista, njegova sina, Janka Polića Kamova. Osnovna je intonacija knjige obilježena raspravom o društvenim stegama i snovima o slobodi, o bjegovima u jadranske rajeve (Rab i Lošinj), kao i o zločinu, o rješavanju zločina i postupku s nepoćudnima (na primjer, smještaju u logore, od kojih su neki također na Jadranskim otocima – Kampor i Goli otok). Jedna su od tema i zločinačke primisli protagonista – do kojih također dovodi sukob patrijarhalnih očeva i matrijarhatom potaknutih sinova. dvojezično – hrvatski i njemački

Gernot Kocher, Thomas Mühlbacher, Hans Gross - život za kriminologiju / Hans Gross - ein Leben für die Kriminologie, in: Gerhard M. Dienes, Ervin Dubrović, Gernot Kocher (Red.), Očeva država - majčin sin / Vaterstaat - Muttersohn. Očeva država - majčin sin : [izložba : Muzej grada Rijeke, 12.

Allgemeiner Teil (Wien 61996). Gernot Kocher, Thomas Mühlbacher, Hans Gross - život za kriminologiju / Hans Gross - ein Leben für die Kriminologie, in: Gerhard M.

POVEZANE KNJIGE