Imperij srama

Imperij srama - Ziegler, Jean | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ziegler, Jean
DIMENZIJA
9,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Imperij srama.pdf
ISBN
6216754949626

OPIS

Taj strahoviti stroj za mljevenje i pokoravanje ljudi ne podnosi ni jedno ograničenje što ga je nastojalo nametnuti međunarodno pravo. Sada, strukturno i stalno ekonomsko nasilje hara svijetom, a međunarodno pravo istodobno doživljava agoniju. A jedini zakon imperija srama je bezobzirni profit pod svaku cijenu. Autor je postavio pred lice globaliziranog svijeta zrcalo. Da se pogleda u svoj svojoj nakaznosti. Ne tražim da se siromašnima više daje, već da im se manje krade.Jean Ziegler Jean Ziegler, ugledni švicarski sociolog, posebni je izvjestitelj Ujedinjenih naroda za pravo na ishranu. Taj mi je položaj omogućio pristup izvorima koji su mi prije bili nedostupni, mogao sam se susretati s predstavnicima tog predatorskog kapitalizma te s njegovim protivnicima, kaže autor, koji je dosad objavio dvadesetak knjiga, a među njima Švicarska pere bjelje, Švicarska, zlato i mrtvaci te Novi gospodari svijeta, koju smo objavili u ovoj biblioteci u prosincu 2003.

1323-1326: preuzimanja: 677* citiraj: APA 6th Edition Puđak, J. (2007).

Novinarka je pita o žrtvama: 'Pola milijuna iračke djece, više nego Hirošima i Nagasaki, je li to vrijedilo?' Imperij srama ima kao obzor sram nametnut svakome čovje- ku patnjom njegovih bližnjih. U noći 4.

POVEZANE KNJIGE