Kako su homoseksualci spasili civilizaciju

Kako su homoseksualci spasili civilizaciju - Crimmins, Cathy | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Crimmins, Cathy
DIMENZIJA
8,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako su homoseksualci spasili civilizaciju.pdf
ISBN
3418583918040

OPIS

Istinita i herojska priča o tome kako su gej muškarci oblikovali moderan svijet te nepovratno promijenili naše pojmove o obitelji, seksu, modi, zabavi i ljepoti. Oštrouman i duhovit kulturološki pregled običaja, modnih stilova i likova iz gej života u dvadesetom te na početku dvadeset i prvog stoljeća, iz pera jedne heteroseksualke, slavi jedinstvenu perspektivu gej muškaraca, tumačeći nama ostalima koliko je njihova vitalnost bila presudna za našu civilizaciju – i pri tome na tumači stvar-dvije o nama kao društvu.U posljednjih pedeset godina granica između onoga što je “strejt” i onoga što je “gej” u toj se mjeri zamaglila da većina heteroseksualaca uopće nije svjesna golemoga doprinosa koji su gej muškarci dali kulturi. Od načina izražavanja do hrane i odijevanja gej populacija lansirala je većinu modernih trendova u današnjem svijetu. Konačno se našao netko dovoljno hrabar da zaroni u temu o kojoj se izbjegava otvoreno govoriti, koja je još uvijek tabu tema za većinu ljudi. Autorica otvara novu perspektivu prikazujući blještavilo, slikovitost, glamuroznost i camp u stilu života koji karakterizira gej populaciju, ali i njegovu drugu stranu – AIDS, homofobiju, opsesiju seksualnim eksperimentiranjem.Kako su homoseksualci spasili civilizaciju pruža cjelovit i istodobno prodoran pogled u to kako je jedna neobična “useljenička” skupina – ona koju su činili homoseksualni muškarci – utjecala na maticu društva te kako je u mnogo čemu i sama postala maticom. Istražujući kako su gej muškarci nepovratno promijenili naše pojmove o zajednici, obitelji, seksu, modi, zabavi i ljepoti, te neosporno utjecali na film, književnost, glazbu i televiziju, Cathy Crimmins učinila je ovom duhovitom, fascinantnom i nužno potrebnom knjigom golemu uslugu i homo i hetero populaciji.“Obavezno pročitati.” Chicago Sun Times “Knjiga koja otvara oči, ali i poslastica za čitatelje svih uvjerenja.”Lavender Koautorica uspješnice New Gingrich’s Bedtime Stories for Orphans i The Gay Man’s Gudie to Heterosexuality.Cathy Crimmins jedan je od najupućenijih komentatorica publicistike o pop kulturi danas. Njezina knjiga Where Is the Mango Princess? osvojila je nagradu Outstanding Book Američkoga društva novinara i pisaca. Crimmins živi u Kaliforniji, a možete je posjetiti na njezinoj web-adresi: www.cathycrimmins.com .

Boreći se za prava LGBT osoba ovaj aktivizam zapravo i svjesno redefinira civilizacijska počela, od tumačenja morala pa do ljudskih identiteta. Keti Krimins daje nam vrlo zanimljiv uvid u uticaj gej stila života na popularnu kulturu savremenog sveta. Kako su homoseksualci spasli civilizaciju Keti Krimins gej kultura gej muzičari gej pisci gej glumci ,,,, Naravno, radi se o inverziji naslova knjige američke spisateljice Cathy Crimmins „Kako su homoseksualci spasili civilizaciju" u kojoj otkriva civilizacijske horizonte suvremenog gay aktivizma. Boreći se za prava LGBT osoba ovaj aktivizam zapravo i svjesno redefinira civilizacijska počela, od tumačenja morala pa do ljudskih identiteta. KAKO SU HOMOSEKSUALCI SPASILI CIVILIZACIJU.

KNJIGE Sve spomenute knjige, kao i površnu, ali zabavnu 'Kako su homoseksualci spasili civilizaciju' Kathy Krimmins (19 kuna), možete naći na štanduNaklade Ljevak Na Profilovom štandu sigurno je najpovoljnije, a ujedno i najkvalitetnije djelo koje se nudi 'Cesta' velikog američkog pisca Cormaca McCarthyja , za samo 29 kuna, koliko košta i 'Neka ... Muški homoseksualci su ostali stabilniji u svojoj orijentaciji - promjena se evidentirala kod 9,52% osoba koje su na početku desetogodišnjeg razdoblja iskazale homoseksualnu orijentaciju dok je kod biseksualaca zabilježena promjena u 47% slučajeva. Kako su homoseksualci spasili civilizaciju. Crimmins, Cathy 59,00 kn.

POVEZANE KNJIGE