Suhoziđe

Suhoziđe - Ljubetić, Jerko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ljubetić, Jerko
DIMENZIJA
11,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Suhoziđe.pdf
ISBN
3139045459807

OPIS

Iskrcao se na mulu. Obala se zaljulja pod njegovim nogama; zbacit će ga sa svoje hrptenjače kao konj, ritnuvši se kopitima, nepoznata jahača iz sedla – u jarko izbistreno nebo s kolor-razglednice (kadar zatvaraju gomoljasti oblaci koji bježe iznad oštro isfokusiranih palminih grana), nadvisuje crvene, rijetkom mahovinom premazane krovove zbijenih kuća (sjene se poput stjenica usvrdale u kvadrate hrapavih pročelja tražeći zaklon od kosa svjetla sa zapada; dooolje – u prazninu želudca (neke su žene dušu izbacile preko brodske ograde), u rupe od izvađenih prstaca, zacrnjene na obalnom kamenu gazom mora. Gladan će skupljati ostatke s unutarnje strane stjenke ljušture slomljenih školjkaša, slankastogorkokiselasta sluz penje mu se uz cijev jednjaka; zamućuje se more u luci iz ždrijela kanalizacije….

Odmah bi bila spremna na svađu, odmah bi potegla svoje najjače adute i argumente, mukotrpni rad naših predaka, suhoziđe i primoštenske vinograde. Suhoziđe -- Hrvatska HK13-04261 . Supruge diktatora -- Biografije HK13-04163 .

utvrde (kastruma). Građena je u doba temeljitih preobrazbi fortifikacijske arhitekture, koje su se uvodile zbog uporabe sve razornijega topništva; tada je Pula, u jeku Tridesetogodišnjega rata (1618-48 ... I, eto, taj naš Marat, taj Kuso, unatoč svemu što ga je zadesilo i unatoč svojemu fizičkom hendikepu, prihvatio se kamena i sagradio ponajbolje i ponajljepše suhoziđe ikad složeno na cijelom ovom otoku… Već odavno nema više Marata, ali najljepši spomena na njega su suhozidi koje je ostavio za sobom i koje do sada još nitko nije ... Biografija Marija Schiavata, književnika, planinara i alpiniste.

POVEZANE KNJIGE