Noćna straža

Noćna straža - Waters, Sarah | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Waters, Sarah
DIMENZIJA
6,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Noćna straža.pdf
ISBN
6508326682636

OPIS

Bestseler o ženama koje vole žene.U svom novom romanu Noćna straža engleska spisateljica Sarah Waters prati sudbine četiri glavna lika, tri žene i jednog muškarca, u Londonu u razdoblju od šest godina, između 1941. i 1947. Svaki od tih književnih likova (Kay, Viv, Helen i Duncan) uhvaćen je u zamku prošlosti, pa je literarno sasvim logično da je Sarah Waters svoju priču ispričala kronološki unazad, smjestivši je u vrijeme kada je rat već gotovo zaboravljen. A taj londonski rat, neprestane zračne uzbune i bombardirane ulice, u ovom romanu predstavlja samo mizanscen za veliku i lijepu melodramatsku priču u kojoj se isprepleću nedopuštene veze, seksualne avanture, sofisticirana istospolna ljubav i kompleksna analiza osobnih psihičkih destrukcija. Vlasnica zaista rijetkog spisateljskog talenta, Sarah Waters je u ovom vješto napisanom romanu majstorski rekonstruirala atmosferu jednog poratnog a zatim i ratnog vremena čija egzistencijalna nesigurnost omogućuje i bezrazložnu vjernost, ljubavnu požrtvovnost i elegantne završetke ljubavnih veza. Otočka kritika je aklamacijom prihvatila Noćnu stražu, četvrti roman Sarah Waters (1966.) kao njezin najbolji roman dosad, proglašavajući je najboljom otočkom spisateljicom. Sarah Waters je časopis Granta 2003. proglasio jednom od najboljih britanskih pisaca ispod četrdeset godina. Iste je godine proglašena piscem godine na manifestaciji British Book Awards.

Svaki Ini podanik je Tame ili Svetla. NOĆNA STRAŽA NOĆ JE OPASNA NA ULICAMA Ali ne zbog prestupnika ili manijaka. "Noćna straža" je vodvilj, komedija, a po rediteljevim rečima, "komedija nije tek bilo koja predstava koja izaziva smeh, već komad koji počiva na preciznom mehanizmu".

U vrijeme kada Rembrandt radi ovu sliku ... U anglofonskim zemljama Noćna straža se pojavila na ruskom jeziku s engleskim titlovima, koji su bili posebno animirani radi naglašavanja sižea. Npr.

POVEZANE KNJIGE