Samopredstavljanje: taktike i stilovi

Samopredstavljanje: taktike i stilovi - Burušić, Josip | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Burušić, Josip
DIMENZIJA
12,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Samopredstavljanje: taktike i stilovi.pdf
ISBN
2241100932384

OPIS

Kako izgledam drugima? Što misle o meni? Jesam li ostavio dobar domaj? – pitanja su koja si često postavljamo u privatnom i profesionalnom životu. Ljudi su svakodnevno uključeni u različite oblike samopredstavljanja. Neprekidno pokušavaju utjecati na to kako ih drugi opažaju, doživljavaju i interpretiraju. Budući da je samopredstavljanje jest iznimno važan aspekt osobnog i socijalnog života svakog čovjeka, u ovoj knjizi autor nastoji iznijeti dostupne spoznaje o fenomenu samopredstavljanja, pokušava objasniti osnovne taktike i stilove samopredstavljanja te detaljnije istražujei njihove međusobne odnose, sličnosti i razlike. Uz to, autor ispituje mogu li se pojedine taktike i stilovi samopredstavljanja dovesti u vezu s nizom psiholoških obilježja pojedinca kao što su crte ličnosti, samopoštovanje, socijalni motivi, samomotrenje i sl. Iz sadržaja Razvoj istraživanja samopredstavljanja u psihologiji, samopredstavljanje: određenje i pregled osnovnih spoznaja, faktori koji utječu na samopredstavljanje i određuju ga, kako uobičajeno kreiramo javnu sliku o sebi – načini i vrste samopredstavljanja, asertivne taktike samopredstavljanja, obrambene taktike samopredstavljanja, mjerenje samopredstavljanja, sudionici istraživanja, mjerni instrumenti i varijable, postupak, obrada podataka, provjera faktorskih struktura upitnika i inventara samopredstavljanja, povezanost taktika samopredstavljanja: sukladnost ponašanja i ciljeva samopredstavljanja, utvrđivanje međusobne povezanosti različitih taktika samopredstavljanja, utvrđivanje mogućnosti objašnjenja jedne taktike samopredstavljanja drugim taktikama, koliko su taktike samopredstavljanja slične već poznatim psihološkim obilježjima? utvrđivanje razlika između žena i muškaracxa te razlika između srednjoškolaca i studenata u korištenju taktika samopredstavljanja, utvrđivanje stilova samopredstavljanja, koja psihološka obilježja najbolje objašnjavaju korištenje pojedinog stila samopredstavljanja? povezanost samopoštovanja i stilova samopredstavljanja, povezanost impresijske motivacije i stilova samopredstavljanja, instrumenti za mjerenje samopredstavljanja, povezanosti i odnosi taktika samopredstavljanja, objašnjenje stilova samopredstavljanja obilježjima pojedinca, završni osvrt – prednosti, ograničenja i smjernice za buduća istraživanja.

asertivno samopredstavljanje i taktike tzv. obrambenog ili defanzivnog samopredstavljanja.

Poslovna psihologija . Lokacija: • Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Knjiga ... skupnikatalog.nsk.hr Josip Burušić - Samopredstavljanje : taktike i stilovi Nakladnik: Naklada Slap Jastrebarsko 2007.

POVEZANE KNJIGE