Svijet & praktična žena

Svijet & praktična žena - Pavlić, Zrinka | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavlić, Zrinka
DIMENZIJA
4,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet & praktična žena.pdf
ISBN
2752381094108

OPIS

Svijet i praktična žena Za upoznavanje ove knjige prvenstveno je važna autorica. Knjiga Zrinke Pavlić je i žensko pismo, i blogerski zapis, i primijenjena sociologija, i feminizam u praksi, i autobiografija, i društvena kritika, i polemika i vic. l još štošta. Okružjem i tonom, ona je poput kavice s autoricom – vrckava, intelektualno zaigrana, duhovita i topla. Osim toga, provjereno promiče toleranciju, širi poglede i uzdiže duh. A sve nepretenciozno. I još s ilustracijama. Uzmete li u ruke ovu knjigu-bombon, sigurno je – zaljubit ćete se, i to sretno. Zrinka Pavlić pisanjem se počela baviti daleke 1977, kada je u prvom razredu osnovne škole prvi put napisala svoje ime, doduše s naopako okrenutim slovom R, što je odredilo autoričinu kasniju sklonost ruskim klasicima i ideologiji trockizma. Prvi zapaženi uradak piše u svibnju 1980. godine, pod radnim naslovom Umro je najveći vođa naših naroda i narodnosti, ali se trag rukopisa gubi zajedno s knjigama žalosti MZ Božidar Adžija (općina Medveščak, Zagreb). Primjerna učenica i omladinka, ostatak istog desetljeća provodi za fliperima lunaparka Tivan u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici i pokušajima piskaranja za razne (danas propale) omladinske novine, a slavne devedesete studirajući i objavljujući pokoji tekst u opskurnim tiskovinama. Tek nakon otvaranja bloga (internetskog dnevnika) 2004. godine dobiva priliku pisati za novac, što čini još i danas, u časopisima Cosmopolitan i Grazia. Knjigu Svijet i praktična žena duhom i naslovom posvećuje dvama ženskim časopisima uz koje je odrasla. Knjigu je ilustrirao Marin Radišić.

ISBN: 953-222-247-2. Naklada Jesenski i Turk, Zagreb.

Crno-bijeli svijet (2015) Top 5 Korisnici preporučili. Voda za slonove (2011) Skidajte se do kraja (1997) Crno-bijeli svijet (2015) Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku (1992) Spašavanje vojnika Ryana (1998) FOTO Ovako je prvi jugoslavenski magazin za dame pisao o ženama i muškarcima 1956..

POVEZANE KNJIGE