O ljepoti

O ljepoti - Smith, Zadie | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Smith, Zadie
DIMENZIJA
10,82 MB
NAZIV DATOTEKE
O ljepoti.pdf
ISBN
5156672137990

OPIS

U ovom romanu Zadie Smith briljantno portretira obiteljski život, brak, sukob privatnog i profesionalnog života i preispituje ljudske samoobmane.Treći roman Zadie Smith, ”O ljepoti”, smješten s obje strane Atlantika, uzbudljiv je obiteljski roman o problemima koji nastaju ispreplitanjem sudbina dviju porodica – Belseyevih i Kippsovih. Na američkoj strani radnja se odvija na koledžu u Wellingtonu, na kojem predaje jedan od glavnih junaka, engleski profesor Howard Belsey. Nakon trideset godina braka suočen je s pravom dramom: pokušava spasiti svoj brak s Afroamerikankom Kiki, dok njegovo troje djece, Jerome, Zora i Levi tragaju za strastima, idealima i obvezama koje će ih voditi kroz život. Poput E. M. Forstera nekada, Zadie Smith danas rekonstruira komičnu stranu otočkog klasnog života, uvodeći nove teme i melodramatske elemente u osnovni konflikt između dviju posve različitih obitelji. U političkim i moralnim posljedicama njihovih nesporazuma prelama se politička i društvena današnjica. Zadie Smith briljantno portretira dvije različite disfunkcionalne obitelji, ali i pojedinačne sudbine. Posebno je zanima kakve su šanse za uspjeh njezinih mladih likova u društvu u kojem su i pravila i uloge već unaprijed određeni. Roman ”O ljepoti” Zadie Smith bio je u užem izboru za Bookerovu nagradu, nagrađen je Commonwealth Writer’s nagradom za najbolji roman 2006. godine te nagradom Orange Prize.

(Coco Chanel). Ljepota koja je mudro Neće gurati Um će izmisliti I ljepota će doći! (Shakespeare William).

Kažu da je ljepota u očima promatrača i da se o ukusima ne raspravlja. No, o ljepoti su mnoge pametne glave imale potrebe progovoriti.

POVEZANE KNJIGE