Konjska ljubav

Konjska ljubav - Arambašić-Kopal, Dobrila | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Arambašić-Kopal, Dobrila
DIMENZIJA
4,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Konjska ljubav.pdf
ISBN
4928044133421

OPIS

Poezija odmah i sada, onako kako su nastajale emotivne senzacije i životni sudariU svojoj prvoj pjesničkoj knjizi Dobrila Arambašić-Kopal poetski intimizira sa svijetom, koji, naravno, podvrgava terapiji. Njen lirski subjekt je slab, krhak i posve rezigniran, ali je poželio obnoviti sebe iz preostale snage svijeta, također načetog bezvoljnošću i slabim konstruktima. U svom intimnom dnevniku, kanconijeru, ona ispisuje pjesme ljubavne tematike koje kreću od škrtih, gotovo haiku oblika do epigramska i sentencionalna minimalizma. To je lirika koja je nastala a prima vista, dakle odmah i sada, onako kako su nastajale emotivne senzacije i životni sudari, bivajući transformirane u poetski znak. Ti znakovi građeni su na srazovima starih poetskih mudrosti i posve suvremenih, bliskih nam, asocijacija i metafora. Konjska ljubav inzistira na figurama ironije i samoironije kao i na anegdotalnosti. I to direktno, otvoreno i bez retoričke pozlate.

Djetinjstvo provodi u Puli gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 1987.

U našoj igri Cute Little Horse Jigsaw možete vidjeti i upoznati razli KONJSKA OSJETILA Priroda je ove plemenite životinje obdarila veoma osjetljivim i razvijenim čulima, koja su im kroz evoluciju često značila život ili smrt. Neka čula su im od većeg, druga od manjeg značaja - a evo i zašto… Sluh Konji imaju mnogo razvijenije i osjetljivije čulo sluha od ljudi. Dobrila Arambašić-Kopal - Konjska ljubav Izdavac: V.B.Z., Zagreb Godina: 2006.

POVEZANE KNJIGE