Konjska ljubav

Konjska ljubav - Arambašić-Kopal, Dobrila | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Arambašić-Kopal, Dobrila
DIMENZIJA
3,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Konjska ljubav.pdf
ISBN
7903480083587

OPIS

Poezija odmah i sada, onako kako su nastajale emotivne senzacije i životni sudariU svojoj prvoj pjesničkoj knjizi Dobrila Arambašić-Kopal poetski intimizira sa svijetom, koji, naravno, podvrgava terapiji. Njen lirski subjekt je slab, krhak i posve rezigniran, ali je poželio obnoviti sebe iz preostale snage svijeta, također načetog bezvoljnošću i slabim konstruktima. U svom intimnom dnevniku, kanconijeru, ona ispisuje pjesme ljubavne tematike koje kreću od škrtih, gotovo haiku oblika do epigramska i sentencionalna minimalizma. To je lirika koja je nastala a prima vista, dakle odmah i sada, onako kako su nastajale emotivne senzacije i životni sudari, bivajući transformirane u poetski znak. Ti znakovi građeni su na srazovima starih poetskih mudrosti i posve suvremenih, bliskih nam, asocijacija i metafora. Konjska ljubav inzistira na figurama ironije i samoironije kao i na anegdotalnosti. I to direktno, otvoreno i bez retoričke pozlate.

Njezino stihotvorenje pršti asocijacijama i gorkastim humorom. Pjesme iz njezine zbirke Konjska ljubav (2006.) poslušajte uz jazzistički intonirane izvedbe skladbi kontese Dore Pejačević.

Anthonys orphanage in Songea, is full.. In order to be able to accept new members to the orphanage and offer better living conditions to the ones already there, we are in a search for Friends of the orphanage, who would each month or once a year with his/hers donations help the ... Mango i Soko su po našem mišljenju najlepši pastuvi na 85.

POVEZANE KNJIGE