Astronomija

Astronomija - Mitton, Simon i Jacqueline | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mitton, Simon i Jacqueline
DIMENZIJA
5,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Astronomija.pdf
ISBN
6192742435593

OPIS

Knjiga govori što je astronomija i što sve astronomi znaju o svemiru počevši od našeg Sunčeva sustava i naše galaksije Mliječna staza, pa do drugih zvijezda i galaksija različitih oblika i veličina.

Astronomija proučava porijeklo, razvoj, fizička i kemijska svojstva nebeskih tijela: zvijezda, zvjezdanih sustava, planeta, crnih rupa i drugih objekata u svemiru, kao i procesa koji se događaju u njima. Osobe koje se bave astronomijom zovu se astronomi. Nakon rata je, zbog razaranja opservatorija na Čolinoj kapi na Trebeviću, astronomija postala samo još jedna kolateralna šteta, ali Orion to želi promijeniti.

Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu ASTRONOMIJA. Astrofizika je dio astronomije koji se bavi proučavanjem fizike svemira, uključujući luminozitet, gustoću, temperaturu i kemijski sastav zvijezda, nastanak i evoluciju galaksija, svojstva međuzvjezdanog prostora, fizikalnu kozmologiju, svojstva crnih rupa i drugih pojava na nebu.. Vidi i: Astronomija Kako astronomija nije redovit školski predmet, web stranica sadrži i svojevrsni "on line" astronomski priručnik - cjelina Osnove astronomije.

POVEZANE KNJIGE