Dizajn i zločin

Dizajn i zločin - Foster, Hal | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Foster, Hal
DIMENZIJA
10,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Dizajn i zločin.pdf
ISBN
3656179902542

OPIS

U ovim elegantnim i prodornim ogledima Foster tvrdi da je kultura umjetnosti u novije vrijeme ustupila mjesto kulturi biznisa i pretvorila se u filijalu sveobuhvatnog globalnog tržišta.U prvoj polovici svoje uvjerljive zbirke ogleda Hal Foster razmatra novu političku ekonomiju dizajna, propituje marketing kulture i identiteta, razvoj arhitekture spektakla i uspon globalnih gradova. U drugom nizu tekstova izlaže povijesne odnose moderne umjetnosti i modernog muzeja, pojmovne meandre povijesti umjetnosti i vizualnih studija, novije tegobe kritike likovne umjetnosti i dvostruke posljedice modernizma i postmodernizma. Napisana živahnim stilom, knjiga Dizajn i zločin nudi povijesne prikaze i suvremene primjere kako bi rasvijetlila uvjete za kritičku kulturu današnjice. Foster pogađa usred mete… poglavlje o radikalnoj anamnezi dojmljiv je primjer klasičnog esejističkog stila. Dizajn i zločin je odmjeren i postojan, poput ispaljenog metka. U ovim elegantnim i prodornim ogledima Foster tvrdi da je kultura umjetnosti u novije vrijeme ustupila mjesto kulturi biznisa i pretvorila se u filijalu sveobuhvatnog globalnog tržišta. Dizajn i zločin je zahtjevna, gnjevna i nježna knjiga, jak protuotrov za zasićenost kulturom.

Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok zajedno su sa svojim gostima iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split pet dana - od 2. do 6.

Dostojevski: Zloin i kazna etvrti razred srednje kole Uzrast: Dizajn i zločin i druge polemike. Zadnja prodana prije 4 tjedna.

POVEZANE KNJIGE