Pravo na vlastiti smisao

Pravo na vlastiti smisao - Plevnik, Danko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Plevnik, Danko
DIMENZIJA
6,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravo na vlastiti smisao.pdf
ISBN
2981953846945

OPIS

Danko Plevnik situira problematiku smisla kao temeljno ljudsko i političko pravo svake osobe, naroda i države. Polazi od teze da je pitanje smisla usko povezano s načinom i kvalitetom života. Istražujući razne načine života koje su kroz povijest diktirale tehnologije i religije, dolazi do zaključka da se kroz globalizaciju pokušava determinirati ne samo način života, nego i kvaliteta i smisao života. Pred nama su brojna tumačenja smislovitog, koja se protežu od Pitagore, Sokrata, Platona.Aristotela i niza drugih grčkih filozofa, pa Spinoze, Leibniza, Lockea, Kanta, Hegela, zatim Klagesa, Simmela, Diltheva, kao oca filozofije života i Keyseringa koji je najdalje otišao u prakticiranju filozofije smisla, do Wittgensteina, Heideggera, Jaspersa, Camusa, Sartrea te suvremenih filozofa poput Nozicka, Rortyja i Taylora. Svježina razmišljanja o ovim kompleksnim filozofskim pitanjima i originalni pristup – bitne su odlike ovog multidisciplinarnog djela.

Opis - PRAVO NA VLASTITI SMISAO. Danko Plevnik situira problematiku smisla kao temeljno ljudsko i političko pravo svake osobe, naroda i države.

Osobni identitet svakoga čovjeka rezultat je odrastanja, gradi se kroz naša iskustva interakcije s drugim ljudima, temelji ... Smisao za humor. Nije potrebno da znate sve viceve i anegdote svijeta, niti da ste domišljati i zabavni poput vrhunskog stand up komičara, no svakako će se cijeniti vaš smisao za humor, a posebice kada se znate našaliti na vlastiti račun i nasmijati se sami sebi. Na početku smo korizme mnogima je asocijacija odricanje, koja je bit odricanja? Bit odricanja je da možemo u svom svakodnevnom životu činiti dobra djela, to su ta tri stupa korizme - pokora, molitva i dobra djela koja činimo ljudima oko nas, to najjači smisao korizme. Pravo na vlastiti smisao (2006.) Fortuna čitanja (2006.) Moja povijest Karlovca (2009.) Još samo ludi znaju tko su (2009.) Tko je vaš najbolji čitalac? (2010.) Hijerarhija međuovisnosti: kopni li primat Zapada nad idejom boljeg svijeta? (2011.) Tolle lege: za ... Ovotjedni Zoom posvetili smo - kraćim crticama o smislu života.

POVEZANE KNJIGE