Nasmijati psa

Nasmijati psa - Savičević Ivančević, Olja | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Savičević Ivančević, Olja
DIMENZIJA
5,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Nasmijati psa.pdf
ISBN
1822736281115

OPIS

22 kratke priče za dugo guštanje sačinjavaju zbirku Nasmijati psa“, prozni prvijenac Olje Savičević Ivančević. Brzopotezno: više se ove priče bave stareži i mladeži – a bogami i klateži – više marginom, nego uspjehom i sredinom. Njihovi akteri su najčešće zanesenjaci, s pomalo ironičnim i ležernim odnosom spram života. Dobri pripovjedački duh Olje Savičević Ivančević kao da je iskočio iz (s)kuta svih onih Robija K. kojima je bila okružena, ali nije zastao u trećem a. Nađe se tako u ovim pričama raspoloženja splitskog festivala, zasijaju posteri pop zvijezda, pa uleti Caveov motiv, ambijentaliziranje nas podsjeća na Flanery O’Connor, a ispod teksta se nazire Dorin dnevnik, strip-junakinje uvedu pravdu, putuje se filmovima ceste, u avanture, vješto pripovijeda, dok nam filigranski stil sve vrijeme pokazuje da autorica nije slučajno objavila tri zbirke poezije. Olja Savičević Ivančević rođena je 16. rujna 1974. u Splitu. Profesorica je hrvatksog jezika i književnosti, apsolventica na Poslijediplomskom studiju iz književnosti u Zadru. Pisala je književnu i kazališnu kritiku, eseje, novinske članke i kolumne, pa i tekstove za glazbu; uređivala studentske časopise i zbornike. Ovu je knjigu zaslužila pobjedom na natječaju novina za kulturu MH Vijenac i nakladničke kuće AGM kao najbolji mladi prozni autor. Ilustracija na naslovnoj stranici i ikone Dunja Janković.

Olja Savičević Ivančević. Nakladnik/ci ... Nasmijati psa je djelo autora Olja Savičević Ivančević, nakladnika AGM.

Rekla je haskiju da uđe u kuću, on joj doslovno poručio: Neću. Ako nemate ideju kako nazvati svog kućnog ljubimca, ovi savjeti će vam pomoći ... 'Nasmijati psa' uskoro na slovenščini i njemačkom.

POVEZANE KNJIGE