Bioarheologija

Bioarheologija - Šlaus, Mario | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šlaus, Mario
DIMENZIJA
10,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Bioarheologija.pdf
ISBN
2246743852018

OPIS

Bioarheologija – Demografija, zdravlje, trume i prehrana starohrvatskih populacija Knjiga ima sedam poglavlja u kojima se opisuje razvoj bioarheologije u svijetu i u nas, navode tafonomijska obilježja naših arheoloških nalazišta, demografske odrednice analiziranih starohrvatskih populacija, učestalost i distribucija trauma te patoloških promjena na zubima i kostima, kao i analiza promjena koje su bile posljedica svakodnevnih aktivnosti i teškoga fizičkog rada. Pisana jednostavno i zabavno, iako utemeljena na autorovu neprijepornome stručnom znanju i iskustvu, nezaobilazno je štivo za studente arheologije, povijesti, antropologije i medicine, za aktivne znanstvenike, ali i za svakog čitatelja kojega zanima s kojim su se izazovima suočavali naši predci i na koji su ih način prevladavali.

Šifra: ... Details for: Bioarheologija : demografija, zdravlje, traume i prehrana starohrvatskih populacija / Normal view MARC view ISBD view Bioarheologija : demografija, zdravlje, traume i prehrana starohrvatskih populacija / Mario Šlaus ; [autori fotografija Vlasta Vyroubal, Mario Šlaus ; autorica crteža Jelena Dabić]. Bioarheologija • Sveučilišni udžbenici. UDK.

Pisac: Mario Šlaus. ISBN: 978-953--30715-5.

POVEZANE KNJIGE