Leksikon temeljnih religijskih pojmova

Leksikon temeljnih religijskih pojmova - Khoury, Adel Th. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Khoury, Adel Th.
DIMENZIJA
12,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon temeljnih religijskih pojmova.pdf
ISBN
9192482162367

OPIS

U 1176 stupaca enciklopedijskog sloga, abecednim redom, prikazana su temeljna učenja, ključne riječi i univerzalne vrijednosti triju monoteističkih religija. Svaki je osnovni pojam raščlanjen u tri dijela, prema svom židovskom, kršćanskom i islamskom sadržaju i značenju.Nakon svakog religijskog pojma nalazi se popis referentne literature: vidi odrednicu Abraham. Leksikon je djelo 33 autora, sveučilišnih profesora, eminentnih stručnjaka za religijske znanosti i ekumenizam. Glavni urednik i redaktor Leksikona, Adel Theodor Khoury, profesor je na katoličkom Teološkom fakultetu Sveučilišta u Münsteru. Obrazovanom čitatelju, ali i laicima, autori izlažu pouzdane informacije o temeljima ovih triju religija: o njihovim glavnim učenjima, o temeljnim vrijednostima i normama, o oblicima njihove pobožnosti i religijske prakse. Leksikon je sastavljen pregledno i interkonfesionalno. Sve natuknice prvo su eksplicirane unutar vlastitog religijskog sustava, a zatim se, usporedbom s drugim dvjema religijama, ustanovljuju podudarnosti i razlike. Rječnik je objavljen u suradnji sa Svjetskom konferencijom religija za mir – ogranak RH. Teološka lektura: Dr. Adalbert Rebić, ŽIDOVSTVO Dr. Tomislav Zdenko Tenšek, KRŠĆANSTVO Ševko ef. Omerbašić, ISLAM Recenzija prijevoda: Tomislav Ladan

ožujka u Islamskom centru u Zagrebu. Životopis. Theodor Herzl rođen je u Budimpešti kao dijete Jeanette i Jakoba Herzla.

Prijavi se za Newsletter da bi bio obavešten o prodaji i o novim proizvodima. Dodaj bilo koji tekst ovde ili ga ukloni. stvo za pristup različitim religijama, za upoznavanje temeljnih religijskih pojmova, običaja i tradicija.

POVEZANE KNJIGE