Slobodna trgovina danas

Slobodna trgovina danas - Bhagwati, Jagdish | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bhagwati, Jagdish
DIMENZIJA
10,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Slobodna trgovina danas.pdf
ISBN
8210848714836

OPIS

Jagdish Bhagwati je vodeći svjetski stručnjak za trgovinsku politiku, savjetnik Ujedinjenih nacija i Svjetske trgovinske organizacije, profesor ekonomije na Sveučilištu Columbia i autor ili koautor više od trideset knjigaOva je knjiga usredotočena na samo jednu od triju komponenata dobre politike: otvorenost. Konkretno, knjiga se bavi otvorenošću u kontekstu međunarodne trgovine. Ona pokazuje zašto nije pametno bojati se trgovine: trgovina je prilika, a ne prijetnja. Isto tako, mora se shvatiti da tranzicijom ka slobodnoj trgovini treba pažljivo upravljati: maksimalna brzina nije optimalna brzina. Prisjetite se da je šok terapija, tj. maksimalna brzina, preporučena od strane tehnokratskih ekonomista kao što je moj kolega Jeffrey Sachs, u slučaju Rusije uništila rusku ekonomiju. Ne smije se također zaboraviti da je trgovina u biti prilika. Ona otvara vrata, ali onaj tko nema mišića, neće proći kroz vrata! Jagdish Bhagwati je vodeći svjetski stručnjak za trgovinsku politiku, savjetnik Ujedinjenih nacija i Svjetske trgovinske organizacije, profesor ekonomije na Sveučilištu Columbia i autor ili koautor više od trideset knjiga: Protectionism (1988); The World Trading System at Risk (1991); Political Economy and International Economics (1991), India in Transition (1993); A Stream of Windows (1998); The Wind of the Hundred Days (2001); In Defense of Globalization (2004) i dr.

Takvo radno vrijeme vrijedi od ponedjeljka do subote, dok nedjeljom Konzumove trgovine neće raditi. I upravo tamo u Švicarskoj, gdje se Matan kao glavni lik romana "Prosjaci i sinovi" krio za vrijeme nacističke okupacije, danas je najviše Grabovčana. - Nekada smo u selu imali pet trgovina, tri gostionice, dvije mesnice i isto toliko škola, a danas ništa.

Svet 00:34 Slobodna trgovina podrazumijeva međunarodnu trgovinu bez intervencije državne vlasti. Slobodna trgovina znači nesmetan protok dobara i usluga između država..

POVEZANE KNJIGE