Leksikon svjetske književnosti – pisci

Leksikon svjetske književnosti – pisci Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
11,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon svjetske književnosti – pisci.pdf
ISBN
3599828951591

OPIS

glavna urednica Dunja Detoni-Dujmić Leksikon svjetske književnosti-Pisci donosi 2 700 natuknica o piscima iz stotinjak književnosti , uključujući hrvatsku. Nadovezuje se na Leksikon svjetske književnosti-Djela i zaokružuje projekt kojim se daje faktografski provjerena i vrijednosno pouzdana slika o tvorcima i nositeljima književnog života u svijetu od početaka pismenosti do prvih godina 21. stoljeća. Izbor pisaca proveden je prema estetskom načelu književne vrijednosti u nacionalnim ili svjetskim razmjerima. Biografski podaci pisaca doneseni su u opsegu koji upućuje na književni tekst: za pisce čiji su život i djelo nerazdvojni natuknica je sustavno prožeta životopisnom građom. Književna se djelatnost prati kronološki i po žanrovima. Navode se sva važnija djela kojih se naslovi daju u hrvatskom prijevodu, uz navođenje izvornika i godine prvog izdanja.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

CROSBI ID: 532421 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca Kupite knjigu Leksikon svjetske književnosti - pisci autora: glavna urednica Dunja Detoni-Dujmić u nakladi Školska knjiga. Leksikon svjetske književnosti - Pisci donosi 2700 natuknica o piscima iz stotinjak književnosti, Leksikon svjetske književnosti-Pisci donosi o piscima, uključujući hrvatsku.

POVEZANE KNJIGE