Leksikon svjetske književnosti – pisci

Leksikon svjetske književnosti – pisci Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
5,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon svjetske književnosti – pisci.pdf
ISBN
7642385447086

OPIS

glavna urednica Dunja Detoni-Dujmić Leksikon svjetske književnosti-Pisci donosi 2 700 natuknica o piscima iz stotinjak književnosti , uključujući hrvatsku. Nadovezuje se na Leksikon svjetske književnosti-Djela i zaokružuje projekt kojim se daje faktografski provjerena i vrijednosno pouzdana slika o tvorcima i nositeljima književnog života u svijetu od početaka pismenosti do prvih godina 21. stoljeća. Izbor pisaca proveden je prema estetskom načelu književne vrijednosti u nacionalnim ili svjetskim razmjerima. Biografski podaci pisaca doneseni su u opsegu koji upućuje na književni tekst: za pisce čiji su život i djelo nerazdvojni natuknica je sustavno prožeta životopisnom građom. Književna se djelatnost prati kronološki i po žanrovima. Navode se sva važnija djela kojih se naslovi daju u hrvatskom prijevodu, uz navođenje izvornika i godine prvog izdanja.

A to mogu samo ... Leksikon svjetske književnosti na 780 stranica obrađuje oko 1100 najistaknutijih pjesničkih, proznih i dramskih djela svjetske književnosti od početaka pismenosti do danas. Ovaj Leksikon povezuje već objavljeni Leksikon hrvatskih pisaca (2000.) i Leksikon stranih pisaca (2001.) koje je također objavila Školska knjiga. Integralni leksikon svjetske i hrvatske književnosti bit će od velike pomoći svakom ljubitelju književnosti.

Izbor pisaca proveden je prema estetskom načelu književne ... Opis. Leksikon svjetske književnosti-Pisci donosi 2 700 natuknica o piscima iz stotinjak književnosti, uključujući hrvatsku..

POVEZANE KNJIGE