Standardi za pedagoško i psihološko testiranje, AERA,APA,NCME

Standardi za pedagoško i psihološko testiranje, AERA,APA,NCME - Američko udruženje za istraživanja u obrazovanju | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Američko udruženje za istraživanja u obrazovanju
DIMENZIJA
10,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Standardi za pedagoško i psihološko testiranje, AERA,APA,NCME.pdf
ISBN
2762080475505

OPIS

Psihodijagnostički proces, naročito onaj njegov dio koji je povezan s izradom i primjenom testova te s upotrebom testovnih rezultata, jedan je od najčešćih, najvažnijih i najosjetljivijih poslova profesionalnih psihologa. Mnoštvo je čimbenika koji testovnu prasku čine vrlo osjetljivim ne samo stručnim već i društvenim pitanjem i zbog kojih je javnost prati s posebnom pozornošću i senzibilitetom. Odluke koje se donose na temelju testovnih rezultata često imaju krupne individualne, ali i šire društvene posljedice. Priručnik koji je pred vama daje najcjelovitiji odgovor na mnoga tehnička, stručna, etička i društvena pitanja koja su temelj za evaluaciju testovne prakse. Nastao je kao rezultat trajnih nastojanja tri velika američka strukovna udruženja da se za određeni razvojni period iskaže profesionalni konsenzus u najvažnijim pitanjima te ponude mjerila za izbor i primjenu najboljih rješenja. Njegov glavni cilj je promocija kvalitetne i etične upotrebe testova te formuliranje okvira za prosudbu vrijednosti postupaka testiranja. Od većih sadržajnih inovacija ipak treba istaknuti veću pažnju koja je posvećena problemima pristranosti i sukoba interesa, opsežnije uvodne testove pridružene svim poglavljima te konceptualne promjene povezane s nekim temeljnim aspektima testova i testiranja. Ideje i načela koja zagovaraju, izraziti profesionalni i etički senzibilitet te najviša razina stručne realizacije čine Standarde vrlo poželjnim bazičnim dokumentom svake psihološke zajednice koja ima ambiciju da unapređuje i razvija svoju psihodijagnostičku djelatnost sukladno suvremenim i općeprihvaćenim mjerilima najbolje prakse. Iz sadržaja Izrada, evaluacija i dokumentacija testova, nepristranost u testiranju, primjene testiranja

Standardi za pedagoško i psihološko testiranje. Jastrebarsko: Naklada Slap. Opis.

Psihodijagnostički proces, naročito onaj njegov dio koji je povezan s izradom i primjenom testova te s upotrebom testovnih ... usavršavanja pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe prestaje se izvoditi program pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe za koji je dobivena suglasnost Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera od 23. svibnja 2011.

POVEZANE KNJIGE